Món Àrab: Relacions Internacionals, Seguretat i Governança [41715]
Izquierdo Brichs, Ferran
Feliu, Laura
Serra Massansalvador, Francesc
Camps-Febrer, Blanca
Aarab, Rachid
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Títol variant: Arab World: International Relations, Security and Governance
Títol variant: Mundo Árabe: Relaciones Internacionales, Seguridad y Gobernanza
Data: 2019-20
Resum: Aquest mòdul aborda les grans fractures i dinàmiques que travessen aquest espai heterogeni que és el món àrab, i en què se Objectius del curs - Aconseguir una comprensió profunda dels diversos conceptes, models teòrics i instr - Avançar en la formulació i elaboració de propostes d'investigació que puguin contrib - Conèixer i ser capaç d'avaluar críticament la teoria i pràctica del desenvolupament h - Adquirir els coneixements necessaris sobre la política, cultura, religió, economia i so - Dotar-se deles competències necessàries per analitzar les dinàmiques regionals de.
Resum: Este módulo aborda las grandes fracturas y dinámicas que atraviesan este espacio heterogéneo que es el mundo árabe, y en las que se sitúan los fenómenos políticos y sociales distintivos de la región. Dicho análisis se realiza a diferentes niveles (nacional, regional e internacional), otorgando especial énfasis en la vinculación entre ellos en los ámbitos de la seguridad y la gobernanza. De esta manera se estudia, por un lado, la naturaleza compleja de la seguridad nacional e internacional contemporánea en el conjunto del mundo árabe, en todas sus vertientes y los componentes cruciales del régimen de seguridad en la región. Por otra se analizan las características del desarrollo político, social y económico del conjunto de la región y de sus sociedades en particular y su adecuación a la gobernanza. Objetivos del curso - Conseguir una comprensión profunda de los diversos conceptos, modelos teóricos e instrumentos metodológicos existentes en el campo de estudio de la seguridad y el desarrollo 1 - Avanzar en la formulación y elaboración de propuestas de investigación que puedan contribuir al conocimiento y a los debates social y político a partir del análisis y uso del marco teórico y los instrumentos necesarios para trabajar en el ámbito internacional. - Conocer y ser capaz de evaluar críticamente la teoría y práctica del desarrollo humano y de la seguridad humana - Adquirir los conocimientos necesarios sobre la política, cultura, religión, economía y sociedad del mundo árabe para poder analizar diferentes dinámicas regionales de forma comparada. comparada. - Dotarse de las competencias necesarias para analizar las dinámicas regionales de cooperación y conflicto con el objetivo de extraer los instrumentos conceptuales y analíticos que sirvan para futuros análisis.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Relacions Internacionals, Seguretat i Desenvolupament [4313800]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Relacions Internacionals, Seguretat i Desenvolupament [1180]Català
27 p, 192.0 KB

Anglès
27 p, 191.3 KB

Castellà
28 p, 192.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-11-07, darrera modificació el 2022-05-02   Favorit i Compartir