Estels de Neutrons, Forats Negres i Ones Gravitacionals [44084]
Fernández Sopuerta, Carlos
Nofrarias Serra, Miquel
Manuel Hidalgo, Cristina
Amaro Seoane, Pau
Tolos, Laura
Coti Zelati, Francesco
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Título variante: Neutron Stars, Black Holes and Gravitational Waves
Título variante: Estrellas de Neutrones, Agujeros Negros y Ondas Gravitacionales
Fecha: 2019-20
Resumen: Les estrelles de neutrons i els forats negres són les restes de l'explosió d'estrelles molt massives. A més, aquests objectes extrems són també els principals emissors d'ones gravitatòries. El curs pretén proporcionar una introducció teòrica i observacional bàsica de les estrelles de neutrons i els forats negres, la seva emissió d'ones gravitatòries i aspectes generals de la física de missatgers múltiples associats amb aquests objectes compactes. Una part del curs també es dedicarà a les tècniques de detecció utilitzades per descobrir aquestes estrelles extremes a través de la seva emissió d'ones electromagnètiques i gravitatòries.
Resumen: Las estrellas de neutrones y los agujeros negros son los restos de la explosión de estrellas muy masivas. Además, estos objetos extremos son también los principales emisores de ondas gravitacionales. El objetivo del curso es proporcionar una introducción teórica y observacional básica de las estrellas de neutrones y los agujeros negros, su emisión de ondas gravitacionales y aspectos generales de la física de múltiples mensajeros associados con estos objetos compactos. Parte del curso también se dedicará a las técnicas de detección utilizadas para descubrir tales estrellas extremas a través de su emisión de ondas electromagnéticas y gravitacionales.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà.
Titulación: Física d'Altes Energies, Astrofísica i Cosmologia / High Energy Physics, [4313861]
Plan de estudios: 1410 [1410]Català
3 p, 95.8 KB

Anglès
3 p, 95.2 KB

Castellà
3 p, 95.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-11-07, última modificación el 2020-02-27   Favorit i Compartir