La Alfabetización Mediática e Informacional como conocimiento transversal en la Educación Secundaria Obligatoria
Aguilar Artacho, Irene
Marín, Enric, 1956-, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2019
Descripció: 120 p.
Resum: La investigación pretende poner en valor la inclusión de conocimientos sobre Alfabetización Mediática e Informacional (AMI) en la Educación Secundaria Obligatoria (ESO), concretamente en Catalunya. En el último cuarto de siglo, la comunicación ha experimentado un cambio de paradigma y la sociedad no recibe la formación necesaria ni para combatir las problemáticas derivadas de esta nueva realidad ni para extraer el máximo beneficio. Ante esta carencia, se plantea la necesidad de incorporar la AMI en la ESO para que estos conocimientos estén presentes en las aulas y lleguen al alumnado.
Resum: La investigació vol posar en valor la inclusió de coneixements sobre Alfabetització Mediàtica i Informacional (AMI) a l'Educació Secundària Obligatòria (ESO), concretament a Catalunya. Durant l'últim quart de segle, la comunicació ha experimentat un canvi de paradigma i la societat no ha rebut la formació necessària ni per combatre les problemàtiques derivades d'aquesta nova realitat ni per extreure el màxim benefici. Davant d'aquesta carència, es planteja la necessitat d'incorporar la AMI a la ESO per tal que aquests coneixements estiguin presents a les aules i arribin a l'alumnat.
Resum: The research aims to highlight the inclusion of knowledge about Media Literacy in High School Education, specifically in Catalonia. In the last quarter of a century, communication has undergone a paradigm shift and society does not receive the necessary training either to combat the problems arising from this new reality or to extract the maximum benefit. Faced with this lack, the need to incorporate the Media Literacy in the High School Education is raised so that this knowledge is present in the classrooms and reaches the students.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Ciències de la Comunicació. Treballs de màster i postgrau. Màster Oficial en Mitjans, Comunicació i Cultura
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Educació ; Alfabetització mediàtica ; Educació Secundària - Catalunya



Adreça original
120 p, 2.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències de la Comunicació. TFM

 Registre creat el 2019-11-14, darrera modificació el 2023-06-18



   Favorit i Compartir