Avaluació de la vida útil de dos tipus de derivats carnis lliures de conservants i colorants artificials : carn picada i preparat de carn
Amengual Galmés, Joan Martí

Data: 2018
Descripció: 64 p.
Resum: El present treball es va fer en el departament de R+D de l'empresa Roler España, dedicada a l'elaboració de derivats carnis, en la línia d'investigació sobre productes amb pocs additius. Es van dissenyar dos derivats carnis que podrien complir els requisits: carn picada i preparat de carn. Juntament amb l'empresa Linde (la seva subministradora de gasos) van fer una prèvia prova pilot per a saber quines eren les millors mescles de gasos per a utilitzar en l'atmosfera protectora i a quants dies de vida es podia aspirar en cada cas. En aquest treball es van utilitzar les dades del projecte de Linde per a fer l'estudi a escala industrial de la vida útil de cada derivat carni. Per tal de reproduir fidelment la producció a escala industrial es van utilitzar grans volums de carn i es van analitzar alguns paràmetres que podien afectar. Per a fer l'anàlisi es van utilitzar indicadors físics, químics i biològics, que van fer possible la determinació de la vida comercial a la que podia aspirar realment la carn picada (7-8 dies). En vista de la poca efectivitat dels additius utilitzats en els preparats de carn, es van provar altres formulacions, que van obrir les portes a plantejaments futurs d'aquest projecte.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Col·lecció: Facultat de Veterinària. Treballs de màster i postgrau. Màster oficial de Qualitat d'Aliments d'Origen Animal
Document: masterThesis
Matèria: Carn ; Aliments i nutrició ; Enologia ; Olis ; Greixos

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/365413


Adreça original
64 p, 3.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2019-12-11, darrera modificació el 2021-06-06



   Favorit i Compartir