Un pas imprescindible perquè el pròxim smartphone inclogui tecnologia electrònica de grafè
Pasadas, Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Electrònica)
Jiménez Jiménez, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Electrònica)
Feijoo, Pedro Carlos (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Electrònica)

Títol variant: Un paso imprescindible para que el próximo smartphone incluya tecnología electrónica de grafeno
Títol variant: Pursuing the commercialization of electronic applications based on graphene technology
Data: 2019
Resum: La Internet de les Coses està provocant una expansió sense precedents de la connectivitat i les comunicacions en la nostra societat actual. La nova generació de tecnologies sense fils, el 5G, demana connexions cada cop més ràpides, cosa que fa necessari desenvolupar noves tecnologies electròniques per atendre les exigències del mercat. Entre altres propostes, són moltes les esperances dipositades en les tecnologies basades en el grafè i altres materials bidimensionals, especialment prometedores en el desenvolupament de l'electrònica flexible i de radiofreqüència en la banda dels terahertz. En l'article següent, investigadors del grup NANOCOMP de la UAB expliquen com s'estan desenvolupant aquestes noves tecnologies dins la iniciativa europea Graphene Flahship, en la qual participen.
Resum: El Internet de las Cosas está provocando una expansión sin precedentes de la conectividad y las comunicaciones en nuestra actual sociedad. La nueva generación de tecnologías inalámbricas, el 5G, demanda conexiones cada vez más rápidas, lo que hace necesario desarrollar nuevas tecnologías electrónicas para atender las exigencias del mercado. Entre otras propuestas, son muchas las esperanzas puestas en las tecnologías basadas en grafeno y otros materiales bidimensionales, especialmente prometedores en el desarrollo de la electrónica flexible y de radiofrecuencia en la banda de los terahercios. En el siguiente artículo, investigadores del grupo NANOCOMP de la UAB explican cómo se están desarrollando estas nuevas tecnologías dentro de la iniciativa europea Graphene Flahship, en la que participan.
Resum: The specific needs of the next generations of wireless communication systems, 5G and beyond, as well as devices for the future development of Internet of Things have made graphene and related materials promising candidates for future electronic applications, such as bendable and terahertz electronics. In the following article, researchers from the UAB NANOCOMP group explain how these new technologies are being developed within the European Graphene Flahship initiative, in which they participate.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Desembre 2019, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 418.6 KB

Español
3 p, 201.0 KB

English
3 p, 185.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2019-12-18, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir