Dinámicas de Poder en Danza Movimiento Terapia
Rachele, Preda
Puxeddu, Vincenzo, tut.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Publicació: Bellaterra: Universitat Autònoma de Barcelona, 2019-2020
Resum: Proposem una reflexió sobre les dinàmiques de poder en DMT analitzant les perspectives teòriques, ètiques i empíriques trobades a la literatura seleccionada. Identifiquem els temes que poden ajudar a aclarir els a priori culturals i professionals, analitzant les tendències de posicionament ideològic, en l'àmbit terapèutic, respecte a el concepte mateix de poder. Proposem una categorització de els àmbits de poder que es reflecteixen en una relació terapèutica: (1)els àmbits de poder que es reflexen en una relació terapèutica ; (2) les eines de treball específiques de la DMT que ofereixen terreny fèrtil per a l'esdeveniment del poder ; (3) aspectes de la DMT en els quals la disciplina sembla enfrontar-se explícitament a les dinàmiques de poder, ja sigui o bé a la sessió o bé fora.
Resum: Proponemos una reflexión sobre las dinámicas de poder en DMT analizando las perspectivas teóricas, éticas y empíricas encontradas en la literatura seleccionada. Identificamos los temas que pueden ayudar a esclarecer los a priori culturales y profesionales, analizando las tendencias de posicionamiento ideológico, en el ámbito terapéutico, respeto al concepto mismo de poder. Proponemos una categorización de: (1) los ámbitos de poder que se reflejan en una relación terapéutica. (2) las herramientas de trabajo específicas de la DMT que ofrecen terreno fértil para el acontecimiento del poder; (3) aspectos de la DMT en los cuales la disciplina parece enfrentarse explícitamente a las dinámicas de poder, tanto en sesión como fuera.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Dansa Moviment Teràpia [10493]
Pla d'estudis: Màster en Dansa Moviment Teràpia [1614]
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Poder (Ciències socials) ; Dansateràpia ; Teràpia del moviment ; Relacions psicoterapeuta-pacient



91 p, 628.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Psicologia. TFM

 Registre creat el 2020-02-28, darrera modificació el 2022-04-01



   Favorit i Compartir