El fons Joaquim Guitert Fontserè : proposta d'organització i tractament dels documents fotogràfics
Cristià Balsells, Elisenda
Domènech, Sílvia (dir.)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents

Publicació: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents 2019
Descripció: 85 p.
Resum: El fons Joaquim Guitert Fontserè és un fons personal que es troba a la localitat de la Selva del Camp (Baix Camp). Està integrat per documentació textual i fotogràfica i inclou tota la producció documental de Joaquim Guitert Fontserè (Barcelona 1875 - la Selva del Camp 1957). Guitert fou metge i historiador, prengué part activament en els esdeveniments culturals, socials i polítics del seu temps. Treballà més de 40 anys en un dispensari municipal de Barcelona, participà en tertúlies literàries amb el màxims intel·lectuals del moment, fou membre del Patronat de Poblet - entre molts altres càrrecs que ostentà- i formà part activament en moltes entitats. Guitert fou un entusiasta i gran estudiós del Monestir de Santa Maria de Poblet i a ell dedicà bona part de la seva obra bibliogràfica a més de participar, juntament amb Eduard Toda en el procés de restauració del cenobi cistercenc. El seu fons fotogràfic és el reflex de les seves activitats al llarg de la seva vida. El present treball se centra en l'estudi de la documentació fotogràfica i tindrà com a objectiu l'organització, classificació, descripció, proposta de preservació i difusió del fons així com, posar en valor la figura del seu productor. Fons Joaquim Guitert Fontserè, fons fotogràfic, pla d'organització de fons, classificació fons fotogràfic, preservació de fotografies, difusió de fons, arxius fotogràfics.
Resum: El fondo Joaquim Guitert Fontserè es un fondo personal que se encuentra en la localidad de la Selva del Camp (Baix Camp). Está integrado por documentación textual y fotográfica y incluye toda la producción documental de Joaquim Guitert Fontserè (Barcelona 1975 - la Selva del Camp 1957). Guitert fue medico e historiador y participó activamente en los acontecimientos culturales, sociales y políticos de su tiempo. Trabajó más de 40 años en un dispensario municipal de Barcelona, participó en tertulias literarias con los máximos intelectuales del momento, fue miembro del Patronato de Poblet - entre muchos otros cargos que ostentó- y participo activamente en muchas entidades. Guitert fue un entusiasta y gran estudioso del Monestir de Santa Maria de Poblet y a él le dedicó buena parte de su obra bibliográfica a más de participar, juntamente con Eduard Toda en el proceso de restauración del cenobio cisterciense. Su fondo fotográfico es reflejo de sus actividades a lo largo de su vida. El presente trabajo se centrará en el estudio de la documentación fotográfica y tendrá como objetivo la organización, clasificación, descripción, propuesta de preservación y difusión del fondo, así como, la puesta en valor de la figura de su productor. Fondo Joaquim Guitert Fontserè, fondos personales, fondos fotográficos, plan de organización de fondos, clasificación fondos fotográficos, preservación de fotografías, difusión de fondos fotográficos.
Resum: Joaquim Guitert Fontserè personal fund is located in La Selva del Camp (Baix Camp). It is made up of textual and photographic documentation and includes all Joaquim Guitert Fontserè documentary production. Guitert (Barcelona 1875 - La Selva del Camp 1957) was a doctor and a historian who participated actively in the cultural, social and political events of his time. He worked for more than 40 years at a municipal clinic in Barcelona and he participated in literary gatherings with the greatest intellectuals of the moment. He was a member of the Poblet Board of Trustees - among many other positions he held - and took part actively in many other organizations. Guitert was an enthusiastic and a great student of Santa Maria de Poblet Monastery, and he devoted much of his bibliographical work to it, a part from participating, together with Eduard Toda, in the process of restoring the Cistercian monastery. His photographic background is the reflection of his activities throughout his life. The present work focuses on the study of photographic documentation and aims to organize, classify, describe, and propose the fund preserving and disseminating as well as to emphasize the value of its producer. Joaquim Guitert Fontserè Fund, personal funds, photographic funds, plan for funds organization, photographic funds classification, photograph preservation, photographic funds dissemination.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Postgrau en Gestió, Preservació i Difusió d'Arxius Fotogràfics [11804]
Col·lecció: Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs fi de màster i de postgrau
Pla d'estudis: Postgrau en Gestió, Preservació i Difusió d'Arxius Fotogràfics [2794]
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Arxius ; Guitert Fontseré, Joaquim - Arxius ; Fotografies - Conservació i preservació



Adreça original
85 p, 22.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents. Treballs de recerca

 Registre creat el 2020-03-05, darrera modificació el 2023-04-01



   Favorit i Compartir