Recientes tendencias demográficas en Egipto
Medina, Margarita

Títol variant: Recents tendències demogràfiques a Egipte
Títol variant: Recent demographic trends in Egypt
Títol variant: Changements démographiques récents en Égypte
Publicació: Bellaterra : Centre d'Estudis Demogràfics, 2006
Descripció: 18 pag.
Resum: Egipto ha experimentado un crecimiento demográfico sostenido, en torno al 2% anual, durante el periodo 1975-2003. Tal crecimiento se explica, en parte, por la mayor lentitud del descenso de la fecundidad que ha experimentado este país en relación al resto norte de África. El alto porcentaje de población rural ha favorecido una mayor prevalencia de las tradiciones religiosas. Éstas relegan a la mujer a un papel básicamente reproductivo, incentivan la universalización y precocidad del matrimonio y la maternidad. El descenso de la fecundidad entre 1975 y 2003 en Egipto fue menor que en los países de su entorno a pesar de que indicadores como la mortalidad infantil o materna, los niveles de alfabetización y ocupación femeninos o el nivel de implantación de los anticonceptivos no fueron especialmente desfavorables. Retrasar la edad a la unión y a la primera maternidad, aumentar el nivel educativo de las mujeres y promover la anticoncepción permitiría dar un impulso a la transición de la fecundidad.
Resum: Egipte ha experimentat un creixement demogràfic sostingut, al voltant del 2% anual, durant el període 1975-2003. Aquest creixement s'explica, en part, per un lent descens de la fecunditat d'aquest país, en relació a la resta del nord d'Àfrica. L'alt percentatge de població rural a afavorit a una major persistència de les tradicions religioses. Aquestes, atribueixen a la dona, un rol bàsicament reproductiu, incentiven la universalització i precocitat del matrimoni i la maternitat. El descens de la fecunditat entre 1975 i 2003 a Egipte fou més petit que en els països del seu entorn, malgrat que els indicadors com la mortalitat infantil o materna, els nivells d'alfabetització i d'ocupació femenina, o el nivell d'implantació dels anticonceptius, no foren especialment desfavorables. Retardar l'edat a la unió i a la primera maternitat, augmentar el nivell educatiu de les dones i promoure l'anticoncepció, permetran donar un impuls a la transició de la fecunditat.
Resum: Egypt has undergone a sustained population increase, around a 2% increase per year during the period 1975-2003. Such growth is explained, partly, by the greater slowness of the reduction of the fecundity that Egypt has experienced in relation to the rest of countries in North Africa. The high percentage of rural population has caused a greater prevalence of the religious traditions, which relegate the woman to a reproductive role, stimulating the universality and precocity of the marriage and maternity. The reduction of the fertility between 1975 and 2003 in Egypt was less intense than in the neighbouring countries. This tendency has occurred in a context where the mortality rates (infant and maternal), literacy and activity rates of women, or the introduction of the contraceptives methods were not specially unfavourable. To delay the union and first maternity age, to increase the educative level of women and to promote the contraception would stimulate the fertility transition.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 284
Document: Working paper
Matèria: Tendencias demográficas ; Fecundidad ; Género ; Egipto ; Tendències demogràfiques ; Fecunditat ; Gènere ; Egipte ; Demographic growth ; Fertility transition ; Egypt ; Croissance démographique ; Transition de la fécondité ; Egypte



18 p, 124.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2020-03-24, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir