Mujeres inmigrantes en Italia : la imagen ofrecida por el censimento 2001
Martínez Rodríguez, Susana
Vidal Coso, Elena

Títol variant: Dones immigrants a Itàlia : l'imatge derivada del Censimento de 2001
Títol variant: Womens immigrant in Italy : analisys of the Censimento 2001
Títol variant: Femmes immigrantes en Italie : l'image dérivée du Censimento 2001
Publicació: Bellaterra : Centre d'Estudis Demogràfics, 2006
Descripció: 42 pag.
Resum: El objetivo de este artículo es aportar elementos que ayuden a definir un completo perfil de la mujer inmigrante en Italia. La elección del caso italiano está avalada por su significación dentro de los nuevos países destino de inmigración de la Europa Mediterránea. La reciente feminización de los flujos inmigratorios ha sido un aspecto presente desde un primer momento en el caso italiano, pues ya las primeras inmigrantes provenientes de las antiguas colonias en los años setenta eran sobre todo mujeres que acudían a desempeñar actividades domésticas. A través de los datos del Censimento 2001 hemos realizado un análisis demográfico de los rasgos destacados de la mujer inmigrante en su conjunto y también de cada una de las 10 naciones con más presencia en Italia.
Resum: L'objectiu d'aquest article és aportar elements que ajudin a definir un perfil complet de la dona immigrant a Itàlia. L'elecció del cas Itàlia està avalada per la seva significació dins dels nous països destí d'immigració de l'Europa Mediterrània. La recent feminització dels fluxes migratoris ha estat un aspecte present des de un primer moment en el cas italià. Les primeres immigrants provinents de les antigues colònies en els anys setanta ja eren, sobretot, dones que acudien a desenvolupar activitats domèstiques. A través de les dades del Censimento 2001 hem realitzat una anàlisi demogràfica dels trets destacats de la dona immigrant en el seu conjunt i també de cada una de les 10 nacions amb més presència a Itàlia.
Resum: This article aims to contribute elements that help to define a complete profile of the woman immigrant in Italy. The Italian case is very significative among the new immigration countries destiny of Mediterranean Europe. The recent feminization of the immigratory flows has been a characteristic presented from the first moment in the Italian case. The first immigrants that came from the old colonies in the Seventies were mainly women who went to carry out household activities. Through Censimento 2001 data we have made a demographic analysis of the outstanding characteristics of the woman immigrant, as a whole and also of each one of the 10 nations with more presence in Italy. Feminització de la immigració, Itàlia, cens del 2001.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà.
Col·lecció: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 299
Document: workingPaper
Matèria: Feminización de la inmigración ; Italia ; Censo del 2001 ; Feminització de la immigració ; Itàlia ; Cens del 2001 ; Migration feminization ; Italy ; Census of 2001 ; Féminisation de la migration ; Italie ; Recensement de 200142 p, 282.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2020-03-25, darrera modificació el 2020-03-27   Favorit i Compartir