The long-term absent residents ins Catalonia. Who are they? What are their common characteristics?
Ajenjo, Marc, 1965-
Sabater i Coll, Albert

Títol variant: Els residents absents de llarga durada a Catalunya. Qui són? Quines són les seves característiques comunes?
Títol variant: Los residentes ausentes de larga duración en Cataluña. ¿Quiénes son? ¿Cuáles son sus características comunes?
Publicació: Bellaterra : Centre d'Estudis Demogràfics, 2006
Descripció: 22 pag.
Resum: This paper aims to estimate and examine the common sociodemographic characteristics of long-term absent residents in Catalonia, a subgroup of the population whose individuals live away from the municipality where they are officially registered as residents. The inclusion of long-term absent residents in both the census of population and the local population registers represents a handicap to distribute central government support to municipalities and to deliver a wide range of public services. This paper describes a methodology to estimate this subgroup of the population by municipalities using the 2001 Census as the main source. In order to describe the common sociodemographic and socioeconomic characteristics of long-term absent residents in Catalonia, a logistic regression has been implemented with the following predictor variables: age, sex, educational attainment, socioeconomic activity, type of tenancy, household surface and number of household members. For this analysis, a 20 per cent microdata sample with information collected about each person and housing unit from the 2001 Census will be used.
Resum: L'objectiu d'aquest text es estimar i examinar les característiques sociodemogràfiques comunes dels residents absents de llarga durada a Catalunya, un subgrup de la població els quals viuen lluny del municipi on estan oficialment registrats com a residents. La inclusió de residents absents de llarga durada tan en els cens de població com en el padró municipal de població, representa un inconvenient per la distribució del suport del govern als municipis i per la gestió d'una amplia gamma de serveis públics En el text, es descriu la metodologia per estimar aquest subgrup de la població per municipis, utilitzant el cens de 2001 com a font principal. Per descriure les característiques sociodemogràfiques i socioeconòmiques dels residents absents de llarga durada a Catalunya, s'ha utilitzat el mètode de regressió logística amb les següents variables: edat, sexe, nivell d'estudis, activitat socioeconòmica, tipus de propietat, superfície de l'habitatge i nombre de persones de la llar. Per aquest anàlisis, s'ha utilitzat una mostra del 20 % de les microdades procedents del Cens de persones i habitatges del 2001.
Resum: El objetivo de este texto es estimar y examinar las características sociodemográficas comunes de los residentes ausentes de larga duración en Cataluña, un subgrupo de población los cuales viven lejos de los municipios dónde están oficialmente registrados como residentes. La inclusión de residentes ausentes de larga duración tanto en el censo de población como en el padrón municipal de población, representa un inconveniente para la distribución de las ayudas del gobierno a los municipios y también para la gestión de una amplía gama de servicios públicos. En el texto se describe la metodología para estimar este subgrupo de población para municipios, utilizando el censo de 2001 como fuente principal. Para la descripción de las características sociodemográficas i socioeconómicas de los residentes ausentes de larga duración en Cataluña, se ha utilizado el método de regresión logística con las siguientes variables: edad, sexo, nivel educativo, actividad socioeconómica, tipo de propiedad, superficie de la vivienda y número de personas del hogar. Para este análisis, se ha utilizado una muestra del 20% de los microdatos procedentes del Censo de personas y viviendas de 2001.
Nota: This paper was presented at the European Population Conference 2006. Liverpool, UK, 21-24 June 2006. European Association for Population Studies (EAPS).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Col·lecció: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 304
Document: Working paper
Matèria: Long-term absent residents ; Census 2001 ; Residents absents de llarga durada ; Cens 2001 ; Residentes ausentes de larga duración ; Censo 200122 p, 164.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2020-03-26, darrera modificació el 2022-05-01   Favorit i Compartir