Demografía y gestión local : los observatorios socioeconómicos de la provincia de Barcelona
Yépez Martínez, Brenda
Módenes Cabrerizo, Juan Antonio
López Colás, Julián

Títol variant: Demografia i gestió local : els observatoris socioeconòmics de la província de Barcelona
Títol variant: Demography and Local Management : the socio economic observatories of Barcelona Province
Títol variant: Démographie et gestion locale : les observatoires Socioéconomiques de la Province de Barcelone
Publicació: Bellaterra : Centre d'Estudis Demogràfics, 2007
Descripció: 56 pag.
Resum: Un aspecto ineludible a considerar en la planificación y la gestión local es contar con información adecuada para la toma de decisiones. En este sentido, la presente investigación examina el manejo de la información demográfica empleada por la Red de Observatorios de Desarrollo Económico Local de la Provincia de Barcelona. . Se trata de evidenciar la importancia de los indicadores demográficos y cómo la estructura de la población revela los verdaderos destinatarios de las políticas a ejecutar. El otro objetivo principal de esta investigación, cuya parte es la más extensa, es caracterizar la Red Observatorios. Se describe su formación y se expone el proceso de consolidación de la misma. La recolección de los datos se realizó a través de una serie de entrevistas no presecuencializada a los actores institucionales responsables.
Resum: Un aspecte bàsic a considerar per la planificació i la gestió local es comptar amb informació adequada per prendre decisions. En aquest sentit, aquesta investigació examina la utilització de la informació demogràfica utilitzada per la Xarxa d'Observatoris de Desenvolupament Econòmic Local de la Província de Barcelona. Es tracta de posar de relleu la importància dels indicadors demogràfics i com l'estructura de la població mostra els veritables destinataris de les polítiques a realitzar. L'altre objectiu principal d'aquesta investigació, la seva part més extensa, es caracteritzar la Xarxa d'Observatoris. Se'n descriu la seva formació, i s'exposa el procés de consolidació de la mateixa. La recollida de dades, es va realitzar mitjançant una sèrie d'entrevistes als responsables institucionals.
Resum: One inescapable aspect to consider in local planning is adequate information for decision-making. In this respect, this paper explores the management of the demographic information used by the Net of Local Economic Observatories in Barcelona Province. We examine the importance of demographic indicators and how the population structure reveals the true beneficiaries of the policies implemented. Another main objective, which part is the most extensive, is to characterize the above mentioned network. We described and exposed observatories training and consolidation process. Data compilation was conducted through a non pre-sequence interview to the institutional actors.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 327
Document: Working paper
Matèria: Observatorios socioeconómicos ; Indicadores demográficos ; Información ; Gestión local ; Observatoris socioeconòmics ; Indicadors demogràfics ; Informació ; Gestió local ; Socioeconomic observatory ; Demographic indicators ; Information ; Local management ; Observatoires socioéconomiques ; Indicateurs démographiques ; Gestion locale



56 p, 828.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2020-03-26, darrera modificació el 2022-12-01



   Favorit i Compartir