Movilidad espacial : uso temporal del territorio y poblaciones vinculadas
Módenes Cabrerizo, Juan Antonio

Títol variant: Mobilitat espacial : ús temporal del territori i poblacions vinculades
Títol variant: Spatial mobility : temporary use of the territory and linked population
Títol variant: Mobilité spatiale : utilisation provisoire du territoire et de la population liée
Publicació: Bellaterra : Centre d'Estudis Demogràfics, 2007
Descripció: 34 pag.
Resum: La creciente difusión de la movilidad espacial, específicamente la cotidiana, afecta a la manera como estudiamos la población en su territorio. El repaso a la literatura sobre movilidad espacial sugiere algunas vías nuevas para la investigación. La movilidad espacial es un fenómeno complejo y constituido en sistema donde interactúan movilidad habitual, migraciones, movilidad residencial y estabilidad. Además, es un fenómeno sensible a las características demográficas, lo que ayuda a la previsión de su dinámica futura. La movilidad espacial permite replantear la definición territorial de población y la delimitación de los contextos geográficos que influyen en los procesos sociodemográficos.
Resum: La creixent difusió de la mobilitat espacial, específicament la quotidiana, influeix la manera com estudiem la població en el seu territori. El repàs a la literatura sobre mobilitat espacial suggereix algunes vies noves per la recerca. La mobilitat espacial és un fenomen complex i constituït en sistema on interactuen mobilitat habitual, migracions, mobilitat residencial i estabilitat. A més a més, és un fenomen sensible a les característiques demogràfiques, la qual cosa ajuda a la previsió de la seva dinàmica futura. La mobilitat espacial permet replantejar la definició territorial de població i la delimitació dels contexts geogràfics que influeixen en els processos sociodemogràfics.
Resum: The increasing diffusion of spatial mobility, especially frequent mobility, influences the way that population and space is studied. By reviewing the literature on spatial mobility, some research suggestions can be made. It must be assumed that spatial mobility is a complex and systemic phenomenon where migration, frequent mobility, residential mobility and stability interact. By assuming that spatial mobility fluctuates with demographic characteristics, it makes forecasting its future dynamics easier. Finally, spatial mobility allows researchers to question the territorial definitions of population and the geographic contexts that influence sociodemographic processes.
Nota: Ponencia presentada al X Congreso de la Población Española: "Migraciones, movilidad y territorio" Pamplona, 29 de junio - 1 de julio de 2006.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 311
Document: Working paper
Matèria: Movilidad espacial ; Población ; Territorio ; Geodemografía ; Mobilitat espacial ; Població ; Territori ; Geodemografia ; Spatial mobility ; Population ; Space ; Geodemography ; Mobilité spatiale ; Territoire ; Géodémographie



34 p, 162.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2020-03-26, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir