Efectos de la inmigración extranjera sobre la evolución de la natalidad y de la fecundidad en España
Devolder, Daniel
Treviño, Rocío

Títol variant: Efectes de la immigració estrangera sobre l'evolució de la natalitat i de la fecunditat a Espanya
Títol variant: Effects of foreign immigration on the evolution of the natality and the fertility in Spain
Títol variant: Effets de l'immigration étrangère sur l'évolution de la natalité et de la fecundité en Espagne
Publicació: Bellaterra : Centre d'Estudis Demogràfics, 2007
Descripció: 20 pag.
Resum: El aumento muy rápido en el periodo reciente de la cifra de inmigración externa en España, alimentada sobre todo por personas de nacionalidad extranjera, ha tenido un impacto notable sobre la natalidad y la fecundidad. En este trabajo se analiza la contribución de las mujeres por nacionalidad tanto a la evolución de los nacimientos como de la fecundidad en el periodo reciente, a partir de 1996.
Resum: L'augment molt ràpid en el període recent de la xifra d'immigració externa a Espanya, alimentada sobretot per persones de nacionalitat estrangera, ha tingut un impacte notable sobre la natalitat i la fecunditat. En aquest treball s'analitza l'aportació de les dones per nacionalitat, tant amb l'evolució dels naixements com de la fecunditat en el període recent, des de 1996.
Resum: The recent and very fast increase of foreign immigrant population in Spain had a marked impact on the evolution of births and fertility in this country. In this work we measure the contribution of women classified by country of nationality on the evolution of births and fertility in the period 1996-2004.
Nota: Comunicació presentada a la sessió "Razones del aumento en el número de nacimientos en España desde 1997", VIII Congreso de la ADEH (Menorca, 31 de maig, 1 i 2 de juny del 2007).
Nota: Número d'acord de subvenció MEC/SEJ2004-00846/SOCI
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 321
Document: workingPaper
Matèria: Natalidad ; Fecundidad ; Inmigración ; Nacionalidad ; España ; Siglo XXI ; Natalitat ; Fecunditat ; Immigració ; Nacionalitat ; Espanya ; Segle XXI ; Births ; Fertility ; Immigration ; Nationality ; Spain ; XXIth Century ; Natalité ; Fécondité ; Nationalité ; Espagne ; XXI ème siècle20 p, 223.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2020-03-27, darrera modificació el 2021-06-06   Favorit i Compartir