Demografia i immigració, 1991-2005
Cabré, Anna, 1943-
Domingo i Valls, Andreu, 1958-

Títol variant: Demografía e inmigración, 1991-2005
Títol variant: Demography and immigration, 1991-2005
Títol variant: Demographie et immigration, 1991-2005
Publicació: Bellaterra : Centre d'Estudis Demogràfics, 2007
Descripció: 39 pag.
Resum: El text presenta un repàs sintètic de l'evolució demogràfica de Catalunya durant el període 1991-2005, que significa la inflexió respecte al llarg període d'estancament que seguí la crisi econòmica dels anys setanta. Aquest canvi de tendència, que ha fet possible el salt dels 6 als 7 milions d'habitants en un temps rècord, ha estat marcada, sobretot durant els primers anys del segle XXI, per la represa de les onades migratòries, aquest cop procedents de l'estranger, que són les responsables de canvis fonamentals en el conjunt de la dinàmica demogràfica de Catalunya, així com de l'estructura per sexe i edat i de la seva distribució en el territori.
Resum: En el texto se realiza un repaso sintético de la evolución demográfica de Cataluña durante el periodo 1991-2005, que representa la inflexión respecto al largo periodo de estancamiento que siguió de la crisis económica de los años setenta. Este cambio de tendencia, que ha hecho posible el salto de los 6 a los 7 millones de habitantes en un tiempo récord, se ha caracterizado, sobretodo durante los primeros años del siglo XXI, por la reanudación de las olas migratorias, esta vez procedentes del extranjero, que son las responsables de cambios fundamentales en el conjunto de la dinámica demográfica de Cataluña, así como de la estructura por sexo y edad, y de su distribución en el territorio.
Resum: This paper presents a synthetic review of Catalonia's demographic evolution during the period 1991-2005. This is a period that constitutes a turning point regarding the long settlement phase that followed the seventies economic crisis. This changing trend, that has facilitated a jump from 6 to 7 millions of inhabitants in record time, has been characterized by the re-start of foreigners' migration waves. These waves are responsible for most of the transformations that the demographic dynamics of Catalonia as a whole have experienced, as well as the changes in the age and sex structure and their distribution among the territory.
Ajuts: Ministerio de Educación y Ciencia SEJ2004-00846
Nota: Aquest treball ha estat publicat a Annuari, Barcelona: BBVA, Departament d'Economia de la Generalitat de Catalunya.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Col·lecció: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 324
Document: Working paper
Matèria: Evolució demogràfica ; Immigració ; Catalunya ; Segle XXI ; Evolución demográfica ; Inmigración ; Cataluña ; Siglo XXI ; Demographic evolution ; Immigration ; Catalonia ; Twenty first century ; Évolution démographique ; Catalogne ; XXIème siècle



39 p, 961.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2020-03-27, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir