Transitions to retirement in Spain. A study of the 1906 to 1925 cohorts
Gómez-León, Madelín
Miret, Pau, 1964-

Título variante: Transició cap a la jubilació a Espanya. Un estudi de les cohorts nascudes entre 1906 i 1925
Título variante: Transición hacia la jubilación en España. Un estudio de las cohortes nacidas entre 1906 y 1925
Publicación: Bellaterra : Centre d'Estudis Demogràfics, 2010
Descripción: 25 pag.
Resumen: This paper explores the socio-demographic determinants of early retirement decisions. Data from the Socio-demographic Survey carried out in Spain in 1991 will be used. The birth cohorts for this study are made up of individuals born between 1906 and 1925, who fulfilled the 65 year-old legal retirement age between 1971 and 1990. Event History Analysis Technique will be used focusing on demographic indicators such as: sex, cohort and family formation, as well as other socio-economic factors such as education level, type of contract, type of occupation and duration in the labor market. 520 3_ $a L'article analitza la transició de l'ocupació cap a la sortida definitiva del mercat de treball per jubilació. L'objectiu és explorar els determinants sociodemogràfics que provoquen una sortida del mercat laboral, abans dels 65 anys, utilitzant l'Enquesta Sociodemogràfica de 1991. Les cohorts estudiades inclouen els nascuts entre 1906 i 1925, que van aconseguir l'edat oficial de retirar-se, els 65 anys, entre 1971 i 1990. S'utilitzarà el Mètode d'Anàlisi Històric d'Esdeveniments-EHA, per distingir l'efecte de variables com el sexe, cohort de naixement, arranjaments familiars, nivell d'instrucció, tipus de contracte i tipus d'ocupació i durada en el mercat de treball sobre la transició a una jubilació avançada.
Resumen: El artículo analiza la transición de la ocupación hacia la salida definitiva del mercado de trabajo por retiro. El objetivo es explorar los determinantes socio-demográficos que provocan una salida del mercado laboral antes de los 65 años, utilizando la Encuesta Sociodemográfica de 1991. Las cohortes en estudio incluyen los nacidos entre 1906 y 1925, que alcanzaron la edad de retiro oficial, los 65 años, entre 1971 y 1990. Se usará el Método de Análisis Histórico de Acontecimientos-EHA, para distinguir el efecto de variables como el sexo, cohorte de nacimiento, arreglos familiares, nivel de instrucción, tipo de contrato y tipo de ocupación y duración en el mercado de trabajo sobre la transición a una jubilación adelantada, o sea antes de los 65 años.
Nota: L'estudi fou presentat per Madelín Gómez com a treball de recerca a la European Doctoral School of Demography, Curs 2009-2010. També al Nordic Demographic Symposium 2010 Migration, organitzat per la Swedish Demographic Association, a Lund (Suècia), del 17 al 19 de juny de 2010.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Anglès
Colección: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 368
Documento: Working paper
Materia: Transition to early retirement ; Event History Analysis Technique ; Spain ; Transició a la jubilació primerenca ; Mètode d'Anàlisi Històric d'Esdeveniments ; Espanya ; Transición a la jubilación temprana ; Método de Análisis Histórico de Acontecimientos ; España



25 p, 2.3 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias sociales y jurídicas > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Documentos de investigación > Working papers

 Registro creado el 2020-04-01, última modificación el 2022-05-01



   Favorit i Compartir