La interrupció voluntària de l'embaràs a la Catalunya del segle XXI
Ferrer Serret, Laia
Solsona, Montserrat

Títol variant: La interrupción voluntaria del embarazo en la Catalunya del siglo XXI
Títol variant: L'interruption volontaire de la grossesse en Catalogne dans le siècle XXI
Publicació: Bellaterra : Centre d'Estudis Demogràfics, 2013
Descripció: 28 pag.
Resum: Es descriu el procés de la interrupció voluntària de l'embaràs (IVE), combinant l'anàlisi quantitativa i qualitativa. En primer lloc, es descriu la pràctica de la IVE a Catalunya en el marc de la salut sexual i reproductiva a l'any 2008; en segon lloc s'estima la incidència de la IVE i s'identifiquen els factors associats a la IVE a Catalunya a partir de les dades del registre d'avortaments; i, finalment, s'analitza el procés de decisió d'IVE a partir del discurs de dones embarassades de 25-34 anys, tenint en compte les diverses etapes del procés (sexualitat, anticoncepció, embaràs, decisió d'IVE, accés al serveis de salut). El diàleg entre les evidències empíriques de la incidència de la IVE i el discurs de les seves protagonistes permet discutir el concepte d'embaràs no desitjat.
Resum: Se describe el proceso de la interrupción voluntaria del embarazo (IVE) combinando el análisis cuantitativo y cualitativo. En primer lugar, se describe la práctica de la IVE en Cataluña en el marco de la salud sexual y reproductiva en el año 2008; en segundo lugar se estima la incidencia de la IVE y se identifican los factores asociados a la IVE en Cataluña a partir de los datos del registro de abortos; y, finalmente, se analiza el proceso de decisión de IVE a partir del discurso de mujeres embarazadas de 25-34 años, teniendo en cuenta las diversas etapas del proceso (sexualidad, anticoncepción, embarazo, decisión de IVE, acceso a los servicios de salud). El diálogo entre las evidencias empíricas de la incidencia de la IVE y el discurso de sus protagonistas permite discutir el concepto de embarazo no deseado.
Resum: Induced abortion in Catalonia on XXI century. This paper describes the induced abortion process combining quantitative and qualitative perspectives. First, it describes the abortion practice in Catalonia in the context of sexual and reproductive health system in 2008; secondly, it estimates the incidence of abortion and it identifies factors associated with induced abortion in Catalonia from national abortion register; and finally, it analyzes the abortion decision making process at individual level among pregnant women aged 25-34 years, taking into account the different steps of the process (sex, contraception, pregnancy, decision to undergo an abortion, access to health services). The dialogue between the empirical evidence related to incidence of abortion and the decision making process at individual level lets discuss the concept of unintended pregnancy.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Col·lecció: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 418
Document: Working paper
Matèria: Interrupció voluntària de l'embaràs ; Gènere ; Salut ; Sexualitat ; Serveis de salut ; Interrupción voluntaria del embarazo ; Género ; Salud ; Sexualidad ; Servicios de salud ; Interruption volontaire de grossesse ; Genre ; Santé ; Sexualité ; Services sanitaires ; Induced abortion ; Gender ; Health ; Sexuality ; Health services



28 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2020-06-10, darrera modificació el 2023-06-12



   Favorit i Compartir