Geodèsia i Sistemes de Localització [104533]
Terris Gallego, Rafael
Pesquer Mayos, Lluís
Zabala Torres, Alaitz
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Additional title: Geodesy and Localization Systems
Additional title: Geodesia y Sistemas de Localización
Date: 2020-21
Abstract: Els objectius generals d'aquesta assignatura són: Conèixer les diferents modelitzacions de la superfície terrestre i els seus components. Identificar els tipus, propietats i distorsions de les principals projeccions cartogràfiques. Conèixer els fonaments i les aplicacions dels principals sistemes de localització existents. Els objectius específics d'aquesta assignatura són: Introduir a l'alumne en les eines per a l'anàlisi de dades georeferenciades. Identificar correctament la projecció cartogràfica i datum d'una base georeferenciada. Calcular amb exactitud mesures de distància, perímetre i àrea. Conèixer els mètodes i les eines per als canvis de projecció cartogràfica. Conèixer els principis de funcionament dels sistemes de localització basats en senyals terrestres, i els seus avantatges/desavantatges. Conèixer els principis de funcionament dels sistemes de localització per satèl·lit, i els seus avantatges/desavantatges. Ser capaç de decidir quin sistema de localització és el més adient en funció dels requeriments d'usuari, l'escenari de treball i la complexitat/cost associat.
Abstract: Los objetivos generales de esta asignatura son: Conocer las diferentes modelizaciones de la superficie terrestre y sus componentes. Identificar los tipos, propiedades y distorsiones de las principales proyecciones cartográficas. Conocer los cimientos y las aplicaciones de los principales sistemas de localización existentes. Los objetivos específicos de esta asignatura son: Introducir al alumno en las herramientas para el análisis de datos georeferenciados. Identificar correctamente la proyección cartográfica y datum de una base georeferenciada. Calcular con exactitud medidas de distancia, perímetro y área. Conocer los métodos y las herramientas para los cambios de proyección cartográfica. Conocer los principios de funcionamiento de los sistemas de localización basados en señales terrestres y sus ventajas/desventajas. Conocer los principios de funcionamiento de los sistemas de localización por satélite y sus ventajas/desventajas. Ser capaz de decidir qué sistema de localización es el más adecuado en función de los requerimientos de usuario, el escenario de trabajo y la complejidad/coste asociado.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles [2503743]
Study plan: Grau en Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles [1395]Català
6 p, 110.5 KB

Anglès
6 p, 110.1 KB

Castellà
6 p, 110.4 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2020-06-26, last modified 2020-10-31   Favorit i Compartir