Lectura de textos filosòfics [100293]
Farrés Juste, Oriol
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Interpreting Philosophical Texts
Additional title: Lectura de textos filosóficos
Date: 2020-21
Abstract: L'objectiu general és que els alumnes de primer copsin les problemàtiques filosòfiques clàssiques familiaritzant-se amb els diversos estils del textos filosòfics. L'objectiu específic és comprendre els textos en la seva riquesa, gràcies a detectar el problema principal, saber-lo contextualitzar en la tradició històrica de la filosofia, analitzar els conceptes i terminologia específica filosòfica utilitzada, i desenvolupar un raonament crític argumentat dels conflictes subjacents. L'objectiu últim és proveir a l'alumne/a d'eines filosòfiques que li permetin un pensament autònom que obri portes al desenvolupament de noves perspectives crítiques de l'actualitat filosòfica. I fer-ho a través de la lectura, anàlisi i reflexió crítica d'una sèrie de textos fonamentals de la història de la filosofia. A final de curs, l'alumne/a ha de poder: 1. Copsar l'especificitat d'una lectura filosòfica. 2. Adquirir l'habilitat d'anàlisi de la terminologia filosòfica. 3. Desenvolupar un pensament crític actual des de les idees rigoroses que l'han d'acompanyar. 4. Saber argumentar raonadament una crítica filosòfica autònoma.
Abstract: El objectivo general es que los/as alumnos/as de primero aprehendan a detectar las problemáticas filosóficas clásicas familiarizándose con los diversos estilos de textos filosóficos. El objectivo específico es entender los textos en toda su riqueza, gracias a detectar el problema principal, saber contextualizarlo en la tradición histórica de la filosofía, analizar los conceptos y la terminología filosófica específica utilizada y desarrollar un razonamiento crítico argumentado de los conflictos subjacentes. El objectivo último es proveer al alumno de herramientas filosóficas que le permitan un pensamiento autónomo que abra las puertas al desarrollo de nuevas perspectivas críticas de la actualidad filosófica. Y hacerlo a través de la lectura, análisis y reflexión crítica de una serie de textos fundamentales de la historia de la filosofía. Al final del curso, el/la alumno/a ha de poder: 1. Apropiarse de la especificidad de una lectura filosófica. 2. Adquirir la habilidad del análisis de la terminologia filosófica. 3. Desarrollar un pensamiento crítico actual desde las ideas rigurosas que lo acompañan. 4. Saber argumentar reflexivamente una crítica filosófica autónoma.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Filosofia [2500246]
Study plan: Grau en Filosofia [802]Català
5 p, 108.4 KB

Anglès
5 p, 106.6 KB

Castellà
5 p, 108.2 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2020-07-03, last modified 2020-08-01   Favorit i Compartir