Medicina, Cinema i Literatura [103529]
Tabernero Holgado, Carlos
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Medicine, Cinema and Literature
Additional title: Medicina, Cine y Literatura
Date: 2020-21
Abstract: L'assignatura de Medicina, Cinema i Literatura es cursa al segon semestre del segon curs del Grau de Medicina i forma part del grup de les assignatures optatives. Els objectius fonamentals de l'assignatura són: Introduir a l'estudiant a la consideració i experimentació del cinema com vehicle de reflexió/construcció cultural, com instrument de recerca, documentació i popularització científic - mèdic, i com eina pedagògica en els camps de la història, la ciència, la medicina i la tecnologia. Introduir a l'estudiant al coneixement de diverses formes de comunicació lligades a la ciència, la medicina i la tecnologia i, en especial, la relació dels mitjans de comunicació amb els processos de generació, circulació i gestió del coneixement científic, mèdic i tecnològic, així com la seva intervenció en les transformacions socio - culturals al llarg de la història. Introduir a l'estudiant a l'anàlisi del paper del cinema en la construcció social dels processos salut - malaltia i de les imatges de la medicina i els seus professionals en les societats contemporànies, prestant especial atenció a l'exploració, mitjançant les pràctiques i els discursos literaris i cinematogràfics, del paper de les ciències naturals i de la tecnologia en els processos de medicalització, en relació amb les pràctiques i els discursos mèdics i sanitaris, els sistemes d'organització i control social, i la percepció / auto - percepció dels processos salut - malaltia. La metodologia docent combina les sessions presencials (projecció de pel·lícules i seminaris) amb lectures i 1 La metodologia docent combina les sessions presencials (projecció de pel·lícules i seminaris) amb lectures i visionat addicional de material fílmic per part dels estudiants.
Abstract: La asignatura de Medicina, Cine y Literatura se cursa el segundo semestre del segundo curso del Grado de Medicina y forma parte del grupo de las asignaturas optativas. Los objetivos fundamentales de la asignatura son: Introducir al estudiante a la consideración y experimentación del cine como vehículo de reflexión/construcción cultural, como instrumento de investigación, documentación y popularización científico-médico, y como herramienta pedagógica en los campos de la historia, la ciencia, la medicina y la tecnología. Introducir al estudiante al conocimiento de varias formas de comunicación ligadas a la ciencia, la medicina y la tecnología y, en especial, la relación de los medios de comunicación con los procesos de generación, circulación y gestión del conocimiento científico, médico y tecnológico, así como su intervención en las transformaciones socioculturales a lo largo de la historia. Introducir al estudiante en el análisis del papel del cine en la construcción social de los procesos saludenfermedad y de las imágenes de la medicina y sus profesionales en las sociedades contemporáneas, prestando especial atención a la exploración, mediante las prácticas y los discursos literarios y cinematográficos, del papel de las ciencias naturales y de la tecnología en los procesos de medicalización, en relación con las prácticas y los discursos médicos y sanitarios, los sistemas de organización y control social, y la percepción/auto-percepción de los procesos salud-enfermedad. 1 de los procesos salud-enfermedad. La metodología docente combina las sesiones presenciales (proyección de películas y seminarios) con lecturas y visionado adicional de material fílmico por parte de los estudiantes.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Medicina [2502442]
Study plan: Grau de Medicina [1192] ; Grau en Medicina [960]Català
6 p, 109.1 KB

Anglès
6 p, 108.6 KB

Castellà
6 p, 108.7 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2020-07-03, last modified 2020-11-20   Favorit i Compartir