Elements de Llengua Llatina [104194]
Puigvert Planagumà, Gemma
Carbajo Molina, Francisco
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Elements of Latin
Títol variant: Elementos de Lengua Latina
Data: 2020-21
Resum: Aquesta assignatura forma part de la Matèria "Llengua Clàssica" del primer curs del Grau en Ciències de l'Antiguitat i es planteja com una assignatura de formació bàsica. 1 L'objectiu fonamental és l'assoliment dels mecanismes bàsics per a la correcta comprensió i traducció de textos llatins mitjançant la fixació progressiva de continguts fonètics, morfològics, sintàctics, lèxics i semàntics. Es tracta, doncs, d'una assignatura de caràcter propedèutic i instrumental, amb un fort component pràctic. Els objectius formatius que es pretenen són els següents: 1) Consolidació dels coneixements instrumentals bàsics (teòrics i pràctics) de la gramàtica llatina. 2) Adquisició d'una base gramatical sòlida per als estudis de textos clàssics, des de la perspectiva de la gramàtica descriptiva i històrica. 3) Adquisició de bagatge lèxic, que permeti anar prescindint dels diccionaris. 4) Lectura, traducció i comentari -lingüístic i cultural- a partir d'una selecció de textos de diversos autors de la literatura llatina 5) Familiarització amb les principals gramàtiques i diccionaris de la llengua llatina. 6) Contacte amb els principals repertoris bibliogràfics, bases de dades i recursos "on line". 7) Lectura del conte de Psique i Cupido d'Apuleu.
Resum: Aquesta assignatura forma part de la Matèria "Llengua Clàssica" del primer curs del Grau en Ciències de l'Antiguitat i es planteja com una assignatura de formació bàsica. L'objectiu fonamental és l'assoliment dels mecanismes bàsics per a la correcta comprensió i traducció de textos llatins mitjançant la fixació progressiva de continguts fonètics, morfològics, sintàctics, lèxics i semàntics. Es tracta, doncs, d'una assignatura de caràcter propedèutic i instrumental, amb un fort component pràctic. Els objectius formatius que es pretenen són els següents: 1 1) Consolidació dels coneixements instrumentals bàsics (teòrics i pràctics) de la gramàtica llatina. 2) Adquisició d'una base gramatical sòlida per als estudis de textos clàssics, des de la perspectiva de la gramàtica descriptiva i històrica. 3) Adquisició de bagatge lèxic, que permeti anar prescindint dels diccionaris. 4) Lectura, traducció i comentari -lingüístic i cultural- a partir d'una selecció de textos de diversos autors de la literatura llatina 5) Familiarització amb les principals gramàtiques i diccionaris de la llengua llatina. 6) Contacte amb els principals repertoris bibliogràfics, bases de dades i recursos "on line". 7) Lectura del conte de Psique i Cupido d'Apuleu.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciències de l'Antiguitat [2503702]
Pla d'estudis: Grau en Ciències de l'Antiguitat [1389]Català
8 p, 116.5 KB

Anglès
8 p, 116.4 KB

Castellà
8 p, 116.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-03, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir