El fum de tabac i els cigarrets electrònics alteren la immunitat enfront de les infeccions respiratòries
Rodríguez Fernández, Pablo (Institut Germans Trias i Pujol. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol)
Domínguez, José (Institut Germans Trias i Pujol)
Prat i Aymerich, Cristina, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Títol variant: El humo del tabaco y los cigarrillos electrónicos alteran la inmunidad frente a las infecciones respiratorias
Data: 2020
Resum: L'exposició continuada al fum present en l'ambient i derivat del consum individual de tabac comporta l'aparició de nombroses malalties no només respiratòries que afecten el sistema immunològic. Aquest, sota aquestes circumstàncies, queda inhabilitat i és incapaç de combatre els agents perjudicials que s'introdueixen al cos. L'experiment amb macròfags humans dirigit pel Dr. Domínguez simula aquestes condicions i proposa esbrinar la relació entre la tuberculosi i la proliferació de la malaltia infecciosa amb aquesta problemàtica, amb la intenció de suggerir mesures al respecte.
Resum: La exposición continuada al humo presente en el ambiente y derivado del consumo individual de tabaco conlleva la aparición de numerosas enfermedades no solo respiratorias que relacionan al sistema inmunológico. Este, bajo estas circunstancias, queda inhabilitado y es incapaz de combatir los agentes perjudiciales que se introducen en el cuerpo. El experimento con macrófagos humanos dirigido por el Dr. Domínguez simula estas condiciones y propone averiguar la relación entre la tuberculosis y la proliferación de la enfermedad infecciosa con esta problemática con la intención de sugerir medidas al respecto.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2020, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 574.7 KB

Español
3 p, 574.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut d'Investigació en Ciencies de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2020-07-09, darrera modificació el 2022-04-27



   Favorit i Compartir