Història Contemporània [100006]
Bordetas Jiménez, Ivan
Casas, Just 1954-
Del Río Morillas, Miguel Ángel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Contemporary History
Títol variant: Historia contemporánea
Data: 2020-21
Resum: Aquesta assignatura permetrà accedir a un coneixement bàsic dels principals esdeveniments i processos de canvi i continuïtat de la Humanitat en una perspectiva diacrònica, des de la crisis de l'Antic Règim i l'inici de la contemporaneïtat fins al món actual, integrant els diversos espais geogràfics així com una sensibilitat amb els aspectes relacionats amb la perspectiva de gènere. De fet, la dimensió del coneixement històric haurà de ser tan àmplia com sigui possible, ja que contribueix enormement a desenvolupar la capacitat de comprendre la diversitat històrica i cultural. Així mateix, la matèria d'Història proporcionarà unes primeres nocions al voltant dels diversos enfocaments temàtics de la ciència històrica (social, polític, econòmic, de gènere, ideològic, cultural), així com de teoria i metodologia de la Història (debats i perspectives historiogràfiques). Aquests coneixements seran augmentats, òbviament, quan siguin cursades les assignatures nuclears del Grau.
Resum: Esta asignatura permitirá acceder a un conocimiento básico de los principales acontecimientos y procesos de cambio y continuidad de la Humanidad en una perspectiva diacrónica, desde la crisis del Antiguo Régimen y el inicio de la contemporaneidad hasta el mundo actual, integrando los diversos espacios geográficos así como una sensibilidad con los aspectos relacionados con la perspectiva de género. De hecho, la dimensión del conocimiento histórico deberá ser tan amplia como sea posible, ya que contribuye enormemente a desarrollar la capacidad de comprender la diversidad histórica y cultural. Asimismo, la materia de Historia proporcionará unas primeras nociones sobre los diversos enfoques temáticos de la ciencia histórica (social, político, económico, género, ideológico, cultural), así como de teoría y metodología de la Historia (debates y perspectivas historiográficas). Estos conocimientos serán potenciados, obviamente, cuando sean cursadas las asignaturas nucleares del Grado.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Musicologia [2500240] ; Arqueologia [2500241]
Pla d'estudis: Grau en Humanitats [1139] ; Grau en Musicologia [809] ; Grau en Arqueologia [811]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 109.6 KB

Anglès
6 p, 108.2 KB

Castellà
6 p, 109.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-10, darrera modificació el 2023-07-08



   Favorit i Compartir