Polítiques sociolaborals [100502]
Andrés Delgado, Lidia
Arqueros Wood, Marcela
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: Socio-employment Policy
Títol variant: Políticas sociolaborales
Data: 2020-21
Resum: Polítiques Sociolaborals és una assignatura orientada al coneixement i l'anàlisi de les polítiques públiques que incideixen en el mercat laboral i la vida quotidiana. És en part una visió complementària de la que s'obté en l'estudi de l'Economia Laboral. Es tracta d'analitzar els problemes i dilemes que es generen a l'entorn de la vida laboral, de conèixer les polítiques públiques que es desenvolupen com a resposta a aquesta problemàtica, d'analitzar els efectes que generen aquestes polítiques en el funcionament de l'activitat laboral i de les condicions de vida de la població en general. Com objectius explícits de l'assignatura destaquem: 1 El coneixement i avaluació de les problemàtiques que justifiquen l'aplicació de polítiques públiques sociolaborals 2 El coneixement de les característiques i punts crítics de les principals polítiques sociolaborals, aprenent a conceptualitzar els seus objectius i mecanismes 3 Aprendre a avaluar els efectes d'aquestes polítiques, com interactuen amb l'entorn en el què s'apliquen, i com interaccionen unes polítiques amb d'altres 4 Aprendre a discutir els continguts, objectius i impactes de les propostes polítiques a fi de poder fer un 1 4 Aprendre a discutir els continguts, objectius i impactes de les propostes polítiques a fi de poder fer un anàlisi racional de les mateixes 5 Aprendre a comparar diferents models de polítiques sociolaborals.
Resum: Políticas Sociolaborales es una asignatura orientada al conocimiento y el análisis de las políticas públicas que inciden en el mercado laboral y la vida cotidiana. Ésta es una visión complementaria de la que se obtiene en el estudio de la Economía Laboral. Se trata de analizar los problemas y dilemas que se generan en la vida laboral, de conocer las políticas que se desarrollan como respuesta a esta problemática, de analizar los efectos que generan estas políticas sobre el funcionamiento de la actividad laboral y las condiciones de vida de la población en general. Como objetivos explícitos de la asignatura caben destacar: 1 El conocimiento y evaluación de las problemáticas que justifican la aplicación de políticas sociolaborales 2 El conocimiento de las características y puntos críticos de las principales políticas sociolaborales, aprendiendo a conceptualizar sus objetivos y mecanismos 3 Aprender a evaluar los efectos de estas políticas, cómo interactuan con el entorno en el que se aplican, cómo interaccionan unas políticas con otras 4 Aprender a discutir los contenidos, objetivos e impactos de las propuestas políticas con objeto de 1 4 Aprender a discutir los contenidos, objetivos e impactos de las propuestas políticas con objeto de poder hacer un análisis racional de las mismas 5 Aprender a comparar diferentes modelos de políticas sociolaborales.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Relacions laborals [2500258]
Pla d'estudis: Grau en Dret i Grau en Relacions Laborals [1285] ; Grau en Relacions Laborals [806]Català
6 p, 109.4 KB

Anglès
5 p, 103.1 KB

Castellà
6 p, 108.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-10, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir