Fisiologia animal: sistemes [100806]
Molinero Egea, Maria Amalia
Canal Capdevila, Carla
Balasch Alemany, Joan Carles
Quintana Romero, Albert
Manso Sanz, Yasmina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Animal Physiology: Systems
Títol variant: Fisiología animal: sistemas
Data: 2020-21
Resum: L'assignatura Fisiologia Animal I: sistemes es programa durant el segon curs del Grau de Biologia i desenvolupa el coneixement del funcionament normal dels següents sistemes de l'organisme animal: sang i òrgans hematopoètics, sistema cardiovascular, sistema respiratori, sistema digestiu, metabolisme i regulació de la temperatura corporal i sistema excretor i líquids corporals. L'adquisició de les competències bàsiques de l'assignatura permetrà a l'estudiant afrontar amb una base suficient l'estudi de la Fisiologia animal II: neurofisiologia i endocrinologia així com la comprensió dels mecanismes que han estat seleccionats evolutivament en els diferents grups animals per la seva eficàcia. Els objectius formatius generals de l'assignatura són: Aprendre els conceptes bàsics de la Fisiologia dels diferents sistemes funcionals de l'organisme 1 Aprendre els conceptes bàsics de la Fisiologia dels diferents sistemes funcionals de l'organisme animal. Adquirir una visió completa i integrada de les interrelacions dels diferents sistemes de l'organisme. Integrar els coneixements de la Fisiologia amb els adquirits en altres matèries bàsiques, que tracten de l'estructura i dels aspectes cel·lulars i moleculars de l'organisme, per a assolir una visió global del funcionament del cos animal. Capacitar l'alumne per aplicar els coneixements fisiològics en la deducció de les conseqüències de les alteracions patològiques de l'organisme. Adquirir les habilitats pràctiques necessàries per a la realització de tècniques d'estudis funcionals.
Resum: La asignatura Fisiología Animal I: sistemas se programa durante el segundo curso del Grado de Biología y desarrolla el conocimiento del funcionamiento normal de los siguientes sistemas del organismo animal: sangre y órganos hematopoyéticos, sistema cardiovascular, sistema respiratorio, sistema digestivo, metabolismo y regulación de la temperatura corporal y sistema excretor y líquidos corporales. La adquisición de las competencias básicas de la asignatura permitirá al estudiante afrontar con una base suficiente el estudio de la Fisiología animal II: neurofisiología y endocrinología así como la comprensión de los mecanismos que han sido seleccionados evolutivamente en los diferentes grupos animales para su eficacia. 1 Los objetivos formativos generales de la asignatura son: Aprender los conceptos básicos de la Fisiología de los diferentes sistemas funcionales del organismo animal. Adquirir una visión completa e integrada de las interrelaciones de los diferentes sistemas del organismo. Integrar los conocimientos de la Fisiología con los adquiridos en otras materias básicas, que tratan de la estructura y de los aspectos celulares y moleculares del organismo, para alcanzar una visión global del funcionamiento del cuerpo de los animales. Capacitar al alumno para aplicar los conocimientos fisiológicos en la deducción de las consecuencias de las alteraciones patológicas del organismo. Adquirir las habilidades prácticas necesarias para la realización de técnicas de estudios funcionales.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Biologia [2500250]
Pla d'estudis: Grau en Biologia [812]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
9 p, 118.4 KB

Anglès
9 p, 118.4 KB

Castellà
9 p, 119.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-10, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir