Psicogenètica [102584]
Darbra Marges, Sònia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Títol variant: Psychogenetics
Títol variant: Psicogenética
Data: 2020-21
Resum: La Psicologia és una disciplina enormement rica, i inclou vessants relacionats amb els àmbits de la salut, social, educatiu, laboral, judicial, etc. El coneixement de la conducta i la ment requereix, entre altres, entendre les bases biològiques que les sustenten. Aquest és l'objectiu de la Psicobiologia en general i de les assignatures optatives de quart. Els objectius de l'assignatura Psicogenètica són: . Entendre que el comportament humà és el resultat d'una agregació de trets multifactorials complexes. Entendre que alguns comportaments anormals i alguns trastorns han estat relacionats amb mutacions en un únic gen. Conèixer les variacions comuns del ADN. Identificar i descriure les principals estratègies i mètodes d'estudi de la Genòmica i la Epigenòmica de la Conducta. Demostrar coneixement de la importància de la interacció (i la correlació) entre les factors genètics i els factors ambientals de risc i entre aquests i els factors ambientals protectors. Saber que cert tipus d'informació pot ser transmesa a la descendència a través del epigenoma. 1 Identificar i descriure les potencialitats de la teràpia gènica. Demostrar coneixement de la importància del paper que té el psicòleg en un equip multidisciplinar d'Assessorament Genètic. Utilitzar els coneixements adquirits per a aplicar-los en l'Assessorament Genètic, justificant l'actuació en cada cas presentat.
Resum: La Psicologia es una disciplina enormemente rica, e incuye aspectos relacionados con los ámbitos de la salud, social, educativo, laboral, judicial, etc. El conocimiento de la conducta y la mente requieren, entre otros, entender las bases biológicas que los sustentan. Este es el objectivo de la Psicobiologia en general y de les assignaturas optativas de cuarto. Los objectivos de la asignatura Psicogenética son: Entender que el comportameiento humano es el resultado de una agregación de trasgos multifactoriales complejos. Entender que algunos comportamiento anormales y algunos trastornos han estat relacionats amb mutacions en un únic gen. Conocer las variaciones comunes del ADN. Identificar y describir las principales estratégias y métodos de estudi de la Genómica y la Epigenómica de la Conducta. Demostrar conocimientos de la importáncia de la interacción (y la correlación) entre los factores 1 Demostrar conocimientos de la importáncia de la interacción (y la correlación) entre los factores genéticos y los factores ambientales de riesgo y entre estos y los factores ambientales protectores. Saber que cert tipus d'informació pot ser transmesa a la descendència a través del epigenoma. Identificar i descriure les potencialitats de la teràpia gènica. Demostrar coneixement de la importància del paper que té el psicòleg en un equip multidisciplinar d'Assessorament Genètic. Utilitzar els coneixements adquirits per a aplicar-los en l'Assessorament Genètic, justificant l'actuació en cada cas presentat.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Psicologia [2502443]
Pla d'estudis: Grau en Psicologia [954]Català
5 p, 105.9 KB

Anglès
5 p, 105.2 KB

Castellà
5 p, 106.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-10, darrera modificació el 2021-06-23   Favorit i Compartir