Laboratori Integrat de Biologia de la Reproducció [42949]
Nogués Sanmiquel, Carme
Vidal Domínguez, Francesca
Ibáñez de Sans, Elena
Ruíz Herrera Moreno, Aurora
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Integrated Laboratory for Reproduction Biology
Títol variant: Laboratorio Integrado de Biología de la Reproducción
Data: 2020-21
Resum: El mòdul "Laboratori Integrat de Biologia de la Reproducció" té per objectiu donar les eines bàsiques als estudiants per tal que puguin adquirir la capacitat de desenvolupar les tasques que es duen a terme tant en els centres de Reproducció Assistida, com en els laboratoris de recerca de cultius cel·lulars i de reproducció. El submòdul 1. "Cultiu de cèl·lules mare embrionàries" els alumnes adquiriran l'habilitat de treballar en un laboratori de cultius. Aprendran les normatives i s'habituaran a treballar en condicions d'esterilitat a la vegada que observaran diferents tipus de contaminacions. Aprendran les tècniques més bàsiques de detecció de proteïnes i adquiriran la capacitat d'utilitzar el microscopi tradicional, el invertit de llum blanca i el microscopi de fluorescència. En el submòdul 2. "Hibridació in situ fluorescent (FISH) en espermatozoides" els alumnes aprendran a analitzar les anomalies cromosòmiques en espermatozoides d'una mostra de semen, a través de la tècnica de FISH i a fer-ne una valoració clínica. En el submòdul 3. "Cultiu d'oòcits i embrions" els alumnes adquiriran la destresa per treballar en un laboratori de biologia de la reproducció. Aprendran a obtenir i manipular oòcits i embrions, activar oòcits i a aïllar blastòmers. En el submòdul 4. "Actualització en tècniques histològiques i citològiques", els alumnes aprendran les tècniques bàsiques d'histologia és a dir a incloure, tallar, tenyir, detectar proteïnes i observar les preparacions obtingudes. 1 Finalment en el cinquè submòdul "Microscòpia de Rastreig Làser Confocal" (CLSM) es donarà les pautes necessaris per saber manipular aquesttipus de microscopis i conèixer totes les seves avantatges i limitacions.
Resum: El módulo "Laboratorio Integrado de Biología de la Reproducción" tiene por objetivo dar las herramientas básicas a los estudiantes para que puedan adquirir la capacidad de desarrollar las tareas que se llevan a cabo tanto en los centros de Reproducción Asistida, como en los laboratorios de investigación de cultivos celulares y de reproducción. El submódulo 1. "Cultivo de células madre embrionarias" los alumnos adquirirán la habilidad de trabajar en un laboratorio de cultivos. Aprenderán las normativas y se habituarán a trabajar en condiciones de esterilidad a la vez que observarán diferentes tipos de contaminaciones. Aprenderán las técnicas más básicas de detección de proteínas y adquirirán la capacidad de utilizar el microscopio tradicional, el invertido de luz blanca y el microscopio de fluorescencia. En el submódulo 2. "Hibridación in situ fluorescente (FISH) en espermatozoides" los alumnos aprenderán a analizar las anomalías cromosómicas en espermatozoides de una muestra de semen, a través de la técnica de FISH y hacer una valoración clínica. En el submódulo 3. "Cultivo de ovocitos y embriones" los alumnos adquirirán la destreza para trabajar en un laboratorio de biología de la reproducción. Aprenderán a obtener y manipular ovocitos y embriones, activar ovocitos y aislar blastómeros. En el submódulo 4. "Actualización en técnicas histológicas y citológicas", los alumnos aprenderán las técnicas básicas de histología es decir a incluir, cortar, teñir, detectar proteínas y observar las preparaciones obtenidas. Finalmente en el quinto submódulo "Microscopía de Barrido Láser Confocal" se dará las pautas necesarias 1 Finalmente en el quinto submódulo "Microscopía de Barrido Láser Confocal" se dará las pautas necesarias para lamanipulaciónde este tipo de microscopios y se describiran sus ventajas y limitaciones.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Citogenètica i Biologia de la Reproducció [4313782]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Citogenètica i Biologia de la Reproducció [1151]Català
7 p, 112.0 KB

Anglès
6 p, 110.1 KB

Castellà
6 p, 111.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-10, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir