Immunologia [101981]
Castaño García, Ángel Raúl
Alvarez Perez, Iñaki
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Título variante: Immunology
Título variante: Inmunología
Fecha: 2020-21
Resumen: Al final de curs, els alumnes hauran de: - Conèixer els components del sistema immunitari: molècules, cèl·lules i òrgans limfoides. - Comprendre la resposta immunitària innata i adaptativa, humoral i cel·lular; les fases de la resposta immunitària i la regulació i homeòstasi del sistema immunitari. - Conèixer la comunicació entre components del sistema immunitari a traves del tràfic sanguini i limfàtic; i la localització anatòmica de la resposta immunitària. - Aplicar els coneixements de la resposta immunitària en infeccions per virus, bacteris, protozous, helmints i fongs. - Conèixer les tècniques immunològiques cel·lulars i moleculars aplicables als diferents sistemes biològics. - Saber aplicar les reaccions del sistema immunitari i la seva especificitat a l'estudi de biomolècules, al diagnòstic, a les vacunes i a la immunoteràpia. - Conèixer els fonaments bàsics de la immunopatologia. Els 6 ECTS de l'assignatura d'Immunologia es dividiran en dos blocs temàtics amb competències d'aprenentatge específiques. Bloc I. Immunologia bàsica (3 ECTS) 1 - Conèixer els components del sistema immunitari: molècules, cèl·lules i òrgans limfoides. - Conèixer els conceptes de la inmunitat innata i la inmunitat específica. - Identificar els elements que intervenen en ambdues respostes. - Enumerar i explicar les característiques estructurals i funcionals de cada component molecular i cel·lular de la inmunitat innata i l'adaptativa. Bloc II. Organització de la Resposta Immunitària i la seva aplicació (3 ECTS) - integrar els elements del sistema immunitari en les tres fases de la resposta immunitària: 1) fase d'activació; 2) fase efectora; i 3) fase regulació i homeòstasi de la resposta immunitària - conèixer la comunicació entre components del sistema immunitari a travès del tràfic sanguini i limfàtic; i la localització anatòmica de la resposta immunitària. - conèixer els mecanismes generals que participen en la resposta immunitària contra infeccions per virus, bacteris, protozous, helmints i fongs - conèixer les tècniques immunològiques cel·lulars i moleculars aplicables als diferents sistemes biològics. - saber aplicar les reaccions del sistema immunitari i la seva especificitat a l'estudi de biomolècules, al diagnòstic, a les vacunes i a la immunoteràpia. - conèixer els fonaments bàsics de les disfuncions del sistema immunitari que originen immunopatologies.
Resumen: Al final de curso, los alumnos deberán: - Conocer los componentes del sistema inmunitario: moléculas, células y órganos linfoides. - Comprender la respuesta inmunitaria innata y adaptativa, humoral y celular; las fases de la respuesta inmunitaria y la regulación y homeostasis del sistema inmunitario. - Conocer la comunicación entre componentes del sistema inmunitario a través del tráfico sanguíneo y linfático; y la localización anatómica de la respuesta inmunitaria. - Aplicar los conocimientos de la respuesta inmunitaria a las infecciones por virus, bacterias, protozoos, helmintos y hongos. - Conocer las técnicas inmunológicas celulares y moleculares aplicables a los diferentes sistemas biológicos. - Saber aplicar las reacciones del sistema inmunitario y su especificidad en el estudio de biomoléculas, el diagnóstico, las vacunas y la inmunoterapia. - Conocer los fundamentos básicos de la inmunopatología. Los 6 ECTS de la asignatura de Inmunología se dividirán en dos bloques temáticos con competencias de aprendizaje específicas. Bloque I. Inmunología básica (3 ECTS) 1 - Conocer los componentes del sistema inmunitario: moléculas, células y órganos linfoides. - Conocer los conceptos de la inmunidad innata y la inmunidad específica. - Identificar los elementos que intervienen en ambas respuestas. - Enumerar y explicar las características estructurales y funcionales de cada componente molecular y celular de la inmunidad innata y la adaptativa. Bloque II. Organización de la Respuesta Inmunitaria y su aplcación (3 ECTS) - Integrar los elementos del sistema inmunitario en las tres fases de la respuesta inmune: 1) fase de activación; 2) fase efectora; y 3) fase regulación y homeostasis de la respuesta inmunitaria. - Conocer la comunicación entre componentes del sistema inmunitario a través del tráfico sanguíneo y linfático; y la localización anatómica de la respuesta inmunitaria. - Conocer los mecanismos generales que participan en la respuesta inmunitaria contra infecciones por virus, bacterias, protozoos, helmintos y hongos. - Conocer las técnicas inmunológicas celulares y moleculares aplicables a los diferentes sistemas biológicos. - Saber aplicar las reacciones del sistema inmunitario y su especificidad en el estudio de biomoléculas, el diagnóstico, las vacunas y la inmunoterapia. - Conocer los fundamentos básicos de las disfunciones del sistema inmunitario que originan inmunopatología.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Genètica [2500890]
Plan de estudios: Grau en Genètica [833]Català
6 p, 111.5 KB

Anglès
6 p, 110.8 KB

Castellà
6 p, 111.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2020-07-17, última modificación el 2021-05-30   Favorit i Compartir