La Narrativa: de Víctor Català a Mercè Rodoreda [105838]
Sanz Datzira, Josep
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Narrative: From Víctor Català to Mercè Rodoreda
Fecha: 2020-21
Resumen: L'assignatura es proposa descriure i analitzar diverses mostres significatives de la narrativa catalana (novel·la i conte) al llarg del segle xx. Des de la perspectiva de la història de la literatura, en aquest curs es posarà èmfasi en els elements contextuals imprescindibles per a entendre i valorar alguns dels exemples més representatius de la literatura del període. Al costat de la lectura i l'estudi de les obres literàries, es comentaran alguns exemples de la crítica coetània amb l'objectiu de contextualitzar problemàtiques, debats i propostes que condicionaren de manera decisiva l'evolució del gènere. A l'acabament del curs, l'estudiant haurà de ser capaç de: a) Demostrar coneixements bàsics sobre la història de la narrativa catalana del segle XX. b) Demostrar un bon nivell de lectura, anàlisi i comprensió de les obres literàries i dels textos crítics i teòrics. c) Produir textos escrits i orals que analitzin obres literàries tenint en compte les particularitats del gènere i els elements contextuals estudiats. d) Utilitzar adequadament alguns recursos bàsics per a la recerca d'informació en l'àmbit literari. e) Utilitzar adequadament les fonts secundàries. f) Expressar opinions ben fonamentades sobre els textos estudiats a classe.
Resumen: La asignatura se propone describir y analizar varias muestras significativas de la narrativa catalana (novela y cuento) a lo largo del siglo XX. Desde la perspectiva de la historia de la literatura, en este curso se hará hincapié en los elementos contextuales imprescindibles para entender y valorar algunos de los ejemplos más representativos de la literatura del período. Junto a la lectura y el estudio de las obras literarias, se comentarán algunos ejemplos de la crítica coetánea con el objetivo de contextualizar problemáticas, debates y propuestas que condicionaron de manera decisiva la evolución del género. Al acabar el curso, el estudiante deberá ser capaz de: a) Demostrar conocimientos básicos sobre la historia de la narrativa catalana del siglo XX. b) Demostrar un buen nivel de lectura, análisis y comprensión de las obras literarias y de los textos críticos y teóricos. c) Producir textos escritos y orales que analicen obras literarias teniendo en cuenta las particularidades del género y los elementos contextuales estudiados. d) Utilizar adecuadamente algunos recursos básicos para la búsqueda de información en el ámbito literario. e) Utilizar adecuadamente las fuentes secundarias. f) Expresar opiniones bien fundamentadas sobre los textos estudiados en clase.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Filologia Catalana : estudis de literatura i lingüística [2503998]
Plan de estudios: Grau en Filologia Catalana: Estudis de Literatura i Lingüística [1448]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 111.0 KB

Anglès
6 p, 110.0 KB

Castellà
6 p, 111.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2020-07-17, última modificación el 2023-01-28



   Favorit i Compartir