Genòmica i Proteòmica Avançades [43473]
Lorenzo Rivera, Julia
Avilés Puigvert, Francesc Xavier
Barbadilla Prados, Antoni
Querol Murillo, Enric
Ruíz Panadero, Alfredo
Casillas Viladerrams, Sònia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Título variante: Advanced Genomics and Proteomics
Título variante: Genómica y Proteómica Avanzadas
Fecha: 2020-21
Resumen: L'objectiu bàsic és proporcionar als estudiants una visió general de la GENÒMICA incloent-hi els fonaments, tècniques habituals i aplicacions. Els objectius específics de Genòmica inclouen els següents aspectes: la diversitat i complexitat dels genomes eucariotes, una perspectiva històrica i de l'evolució del contingut genòmic, el significat i conseqüències de la variabilitat interespecífica, les tècniques habituals emprades en els estudis de genòmica i transcriptòmica i diverses aplicacions derivades del coneixement d'aquesta ciència. L'objectiu de les classes de PROTEÒMICA es la introducció als nous mètodes de proteòmica i interactòmica (anotació proteogenòmica, imatge mitjançant espectrometria de masses…) i aplicacions (biomarcadors a biomedicina, proteòmica diferencial per a la identificació de dianes farmacèutiques i vacunals, farmacologia i 1 biomedicina, proteòmica diferencial per a la identificació de dianes farmacèutiques i vacunals, farmacologia i toxicologia en xarxa…). També la introducció al primer esborrany del proteoma i del Proteomic Atlas en humans.
Resumen: El objetivo es proporcionar a los estudiantes una visión general de la Genómica y Proteómica, incluyendo los fundamentos, técnicas usuales y aplicaciones. Los objectivos específicos de la GENÓMICA tratarán los siguientes aspectos: la diversidad y complejidad de los genomas eucariotas, una perspectiva histórica y evolutiva del contenido genómico, el significado y consecuencias de la viariabilidad intraespecífica, técnicas usuales en los estudios de genómica y transcriptómica, y aplicaciones derivadas del conocimiento de esta ciencia. El objectivo de las clases de PROTEÓMICA consistirá en la introducción a los nuevos métodos de proteómica e interactómica (anotación proteogenómica, imagen mediante espetrometría de masas…) y aplicaciones (biomarcadores en biomedicina, proteómica diferencial para la identificación de dianas farmacéuticas y vacunales, farmacología y toxicología en red…). También se introducirá y discutirá el primer borrador del 1 vacunales, farmacología y toxicología en red…). También se introducirá y discutirá el primer borrador del Proteoma y del Atlas Proteómico humano.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Bioquímica, Biologia Molecular i Biomedicina [4313794]
Plan de estudios: Màster Universitari en Bioquímica, Biologia Molecular i Biomedicina [1153]Català
4 p, 103.8 KB

Anglès
4 p, 102.4 KB

Castellà
4 p, 102.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2020-07-17, última modificación el 2020-10-31   Favorit i Compartir