Història Social i Econòmica del món Contemporani [100367]
Santirso Rodriguez, Manuel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Social and Economic History in the Modern World
Títol variant: Historia Social y Económica del mundo Contemporáneo
Data: 2020-21
Resum: S'hi descriu l'evolució econòmica i social del món occicental durant els segles XIX i XX a partir dels canvis en la demografia, l'estructura econòmica, el pensament econòmic i l'acció dels Estats. Primer, es para atenció al trànsit del feudalisme desenvolupat al capitalisme, amb els processos d'industrialització i urbanització; segonament, s'aborda l'era del capitalisme monopolista, amb la segona industrialització i l'imperialisme; en tercer lloc, es caracteritzen els grans sistemes econòmics del segle XX, el capitalisme i el socialisme, en versió desenvolupada i no; a la fi es dibuixa una panoràmica de l'evolució socioeconòmica de les darreres dècades.
Resum: Se describe la evolución económica y social del mundo occicental durante los siglos XIX y XX a partir de los cambios en la demografía, la estructura económica, el pensamiento económico y la acción de los Estados. Primero, se presta atención al tránsito del feudalismo desarrollado al capitalismo, con los procesos de industrialización y urbanización; en segundo lugar, se aborda la era del capitalismo monopolista, con la segunda industrialización y el imperialismo; tercero, se caracterizan los grandes sistemas económicos del siglo XX, el capitalismo y el socialismo, en versión desarrollada y no; por fin, se dibuja una panorámica de la evolución socioeconómica de las últimas décadas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Història [2500501]
Pla d'estudis: Grau en Història [803]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 103.0 KB

Anglès
4 p, 102.2 KB

Castellà
4 p, 103.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-24, darrera modificació el 2023-07-02



   Favorit i Compartir