Música, història i societat [100533]
Daufí i Rodergas, Xavier
Kaufman, Gabrielle
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Music, History and Society
Título variante: Música, historia y sociedad
Fecha: 2020-21
Resumen: Es tracta d'un curs d'introducció a la música que contempla diferents aspectes del fet musical, així com la seva relació amb les altres disciplines artístiques. El temari de l'assignatura s'articula en quatre grans eixos: conceptes bàsics de la música i la seva relació amb les arts plàstiques; forma i estructura musical; una història de la música a la llum de les arts plàstiques; i la música com a activitat social. En acabar el curs l'alumnat haurà de: Posseir una visió global de la història de la música del món occidental, així com de la seva relació amb la resta de les disciplines artístiques. Reconèixer els diferents estils musicals i saber-los relacionar amb els diferents estils pictòrics. Saber situar la producció musical. Conèixer els principals conceptes teòrico-musicals i saber-los explicar i aplicar adequadament. Conèixer les formes musicals principals de les diferents èpoques. Conèixer l'ús social de la música. Conèixer i entendre les relacions entre la música i altres disciplines artístiques.
Resumen: Se trata de un curso de introducción a la música que contempla distintos aspectos del hecho musical, así como de su relación con las otras disciplinas artísticas. El temario de la asignatura se articula en cuatro grandes ejes: conceptos básicos de la música y su relación con las artes plásticas; forma y estructura musical; una historia de la música a la luz de las artes plásticas; y la música como actividad social. Una vez finalizado el curso el alumnado debería: Poseer una visión global de la historia de la música del mundo occidental, así como de su relación con el resto de las disciplinas artísticas. Reconocer los diferentes estilos musicales y saberlos relacionar con los distintos estilos pictóricos. Saber situar la producción musical en su contexto. Conocer los principales copnceptos teórico-musicales y saber explicarlos y aplicarlos correctamente. Conocer las formas musicales principales de las diferentes épocas. Conocer el uso social de la música. Conocer y entender las relaciones entre la música y el resto de las disciplinas artísticas.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Història de l'art [2500239]
Plan de estudios: Grau en Història de l'Art [807]Català
6 p, 110.1 KB

Anglès
6 p, 109.5 KB

Castellà
6 p, 110.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2020-07-24, última modificación el 2020-08-01   Favorit i Compartir