Farmacologia molecular [100902]
Ortiz de Pablo, Jordi
Lizcano de Vega, José Miguel
Claro Izaguirre, Enrique
Fernández de Arriba, Alberto
Masgrau Juanola, Roser
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Título variante: Molecular Pharmacology
Título variante: Farmacología molecular
Fecha: 2020-21
Resumen: L'assignatura Farmacologia Molecular està inclosa dins la Matèria Aplicacions Terapèutiques i es cursa al quart curs del Grau en Bioquímica. Els objectius de l'assignatura són formar l'alumne en el raonament bioquímic i molecular que serveix de base a la Farmacologia i proveir-lo de capacitat crítica i de discussió de temes relacionats amb l'àrea. Es pretén que l'alumne conegui importants dianes moleculars endògenes susceptibles d'utilització i/o modulació farmacològica i la seva interacció amb les principals famílies de fàrmacs. Per assolir aquests objectius es pretén familiaritzar l'alumne amb la terminologia i els conceptes bioquímics relacionats amb el desenvolupament dels fàrmacs, la unió dels fàrmacs amb els receptors i/o dianes, i les accions de fàrmacs en les vies de senyalització intracel·lulars i respostes fisiològiques relacionades.
Resumen: La asignatura Farmacología Molecular está incluida dentro de la materia Aplicaciones Terapéuticas y se cursa el cuarto curso del Grado en Bioquímica. Los objetivos de la asignatura son formar al alumno en el razonamiento bioquímico y molecular que sirve de base a la Farmacología y proveerlo de capacidad crítica y de discusión de temas relacionados con el área. Se pretende que el alumno conozca importantes dianas moleculares endógenas susceptibles de utilización y / o modulación farmacológica y su interacción con las principales familias de fármacos. Para alcanzar estos objetivos se pretende familiarizar al alumno con la terminología y los conceptos bioquímicos relacionados con el desarrollo de los fármacos, la unión de los fármacos con los receptores y / o dianas, y las acciones de fármacos en las vías de señalización intracelulares y respuestas fisiológicas relacionadas.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Bioquímica [2500252]
Plan de estudios: Grau en Bioquímica [814]Català
6 p, 109.6 KB

Anglès
6 p, 109.5 KB

Castellà
6 p, 109.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2020-07-24, última modificación el 2020-10-31   Favorit i Compartir