Laboratori integrat VI [100975]
Ferrer Miralles, Neus
Mas Castella, Jordi
Gomez Camacho, Andromeda Celeste
Yero Corona, Daniel
Vigues Frantzen, Nuria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Laboratory VI
Títol variant: Laboratorio integrado VI
Data: 2020-21
Resum: Es tracta d'una assignatura obligatòria de tercer curs, nuclear del Grau de Microbiologia, que introdueix als estudiants en l'ús d'un conjunt de tècniques bàsiques de Microbiologia per a l'experimentació en un laboratori de Microbiologia Industrial i Microbiologia Ambiental. Els coneixements assolits en aquesta assignatura 1 de Microbiologia Industrial i Microbiologia Ambiental. Els coneixements assolits en aquesta assignatura permetran a l'estudiant adquirir les competències d'altres d'assignatures pràctiques o teòriques que conformen el Grau de Microbiologia i que estan programades per a ser cursades simultàniament o amb posterioritat a aquesta. Els objectius concrets a assolir es defineixen en els següents punts i permetran a l'alumne: 1. -Aïllar i seleccionar microorganismes d'interès industrial. 2. -Manipular un microorganisme per convertir-lo en productor d'una activitat industrial d'interès utilitzant mètodes moleculars. 3. -Desenvolupar un procés d'obtenció d'un producte d'interès industrial. 4. -Determinar la qualitat microbiològica de l'aire i de les superfícies d'instal·lacions industrials. 5. -Determinar la qualitat microbiològica de l'aigua. 6. -Descriure l'efecte desinfectant de productes químics. 7. -Convertir residus industrials en productes d'alt contingut proteic. 8. -Seleccionar i avaluar l'activitat de microorganismes implicats en la bioremediació de sòls. 9. -Demostrar l'acció de bacteris sobre la inhibició del creixement de fongs fitopatògens.
Resum: Se trata de una asignatura obligatoria de tercer curso, nuclear del Grado de Microbiología, que introduce a los estudiantes en el uso de un conjunto de técnicas básicas de Microbiología para la experimentación en un laboratorio de Microbiología Industrial y Microbiología Ambiental. Los conocimientos adquiridos en esta 1 laboratorio de Microbiología Industrial y Microbiología Ambiental. Los conocimientos adquiridos en esta asignatura permitirán al estudiante adquirir las competencias de otras asignaturas prácticas o teóricas que conforman el Grado de Microbiología y que están programadas para ser cursadas simultáneamente o con posterioridad a ésta. Los objetivos concretos a alcanzar se definen en los siguientes puntos y permitirán al alumno: 1. -Aislar y seleccionar microorganismos de interés industrial. 2. -Manipular un microorganismo para convertirlo en productor de una actividad industrial de interés utilizando métodos moleculares. 3. -Desarrollar un proceso de obtención de un producto de interés industrial. 4. -Determinar la calidad microbiológica del aire y de las superficies de instalaciones industriales. 5. -Determinar la calidad microbiológica del agua. 6. -Describir el efecto desinfectante de productos químicos. 7. -Convertir residuos industriales en productos de alto contenido proteico. 8. -Seleccionar y evaluar la actividad de microorganismos implicados en la biorremediación de suelos. 9. -Demostrar la acción de bacterias sobre la inhibición del crecimiento de hongos fitopatógenos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Microbiologia [2500502]
Pla d'estudis: Grau en Microbiologia [816]Català
11 p, 123.9 KB

Anglès
11 p, 127.0 KB

Castellà
11 p, 127.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-24, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir