Biologia vegetal [100989]
López-Alvarado, Javier
Martí-Clúa, Joaquín
Poschenrieder Wiens, Carlota
Massó Alemán, Sergi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Título variante: Plant Biology
Título variante: Biología vegetal
Fecha: 2020-21
Resumen: L'assignatura té com a objectiu introduir als estudiants en el coneixement bàsic de la Biologia dels vegetals considerant tant els fonaments sistemàtics com els estructurals i funcionals de les plantes. Les plantes i els microorganismes tenen una estreta relació evolutiva i funcional que en molts casos ha portat a una forta dependència mútua. Exemples evidents són, entre molts altres, simbiosis tant rellevants com la formació de micorizes o la fixació simbiòtica del nitrogen atmosfèric, però també les interaccions fitopatològiques d'enorme importància en l'agricultura, o les saprofítiques, essencials pel ciclatge de nutrients minerals en els ecosistemes. Per comprendre aquestes complexes interaccions, que principalment són objectius formatius de cursos superiors, l'estudiant ha d'obtenir prèviament la capacitat de reconèixer els diferents nivells d'organització dels vegetals, la diversitat de les plantes en el medi, les funcions vitals bàsiques dels vegetals i la seva regulació per factors interns i externs. Per facilitar el procés d'aprenentatge, l'assignatura s'ha dividit en tres mòduls temàtics que comprenen respectivament els fonaments estructurals, els funcionals i els sistemàtics i tenen els següents objectius: Mòdul 1: Diversitat Vegetal 1 Coneixement dels grans grups de Vegetals en un context filogenètic (evolutiu), morfològic i ecològic. Interpretar la riquesa i importància de la diversitat vegetal en la biosfera, i les seves interaccions amb altres organismes. Mòdul 2: Citologia i Histologia Vegetal Coneixement a grans trets de la diversitat de les cèl·lules vegetals i saber distingir les característiques citofisiològiques que defineixen als diferents teixits de les plantes. Mòdul 3: Fisiologia Vegetal Integració del coneixement del funcionament dels vegetals a diferents nivells organitzatius dins l'organisme sencer i la seva regulació per factors interns i del medi.
Resumen: La asignatura tiene como objetivo introducir a los estudiantes en el conocimiento básico de la Biologia vegetal tanto desde el punto de vista de los fundamentos sistemáticos como de los estructurales y funcionales. Las plantas y los microorganismos tienen una estrecha relación evolutiva y funcional que en muchos casos ha conllevado una fuerte dependéncia mútua. Ejemplos evidentes son, entre muchos otros, simbiosis tan relevantes como la formación de micorrizas o la fijación simbiótica del nitrogeno atmosférico, pero también las interacciones fitopatológicas, de enorme importancia en la agricultura, o las saprofíticas, esenciales para el ciclaje de nutrientes minerales en los ecosistemas. Para comprender estas interacciones complejas, que principalmente son objectivos formativos de cursos superiores, el estudiante debe obtener previamente la capacidad de reconocer los diferentes niveles de organización de los vegetales, la diversidad de las plantas en el medio, las funciones vitales básicas de los vegetales y su regulación por factores internos y externos. Para facilitar el proceso de aprendizaje, la asignatura se ha dividido en tres módulos temáticos que comprenden respectivamente los fundamentos estructurales, los funcionales y los sistemáticos y tienen los siguientes objectivos: Módulo 1: Diversidad Vegetal: 1 Módulo 1: Diversidad Vegetal: Conocimiento de los grandes grupos vegetales en un contexto filogenético (evolutivo), morfológico y ecológico. Interpretar la riqueza y la importancia de la diversidad vegetal en la biosfera, así como sus interacciones con otros organismos. Módulo 2: Citología e Histología Vegetal Conocimiento a grandes rasgos de la diversidad de células vegetales y saber distinguir las características citofisiológicas que definenlos diferentes tejidos de las plantas. Módulo 3: Fisiología Vegetal Integración del conocimiento del funcionamiento de los vegetales a diferentes niveles organitzativos dentro del organismo completo y su regulación por factores internos y del medio.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Microbiologia [2500502]
Plan de estudios: Grau en Microbiologia [816]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
8 p, 119.5 KB

Anglès
8 p, 115.2 KB

Castellà
8 p, 125.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2020-07-24, última modificación el 2023-10-02



   Favorit i Compartir