Educació per a la Salut [101804]
Aguayo Gonzalez, Mariela Patricia
San Rafael Gutiérrez, Sabiniana
Moreu Valls, Andrea
Gomez Garcia, Daniel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Health Education
Additional title: Educación para la salud
Date: 2020-21
Abstract: La finalitat de les cures que ofereixen les infermeres és promocionar la salut i potenciar l'autocura de cada persona, i de les que formen la unitat de convivència i la comunitat. Amb aquest marc de referència, aquesta assignatura pretén que els estudiantes siguin capaços de: - Seleccionar els marcs teòrics d'educació per a la salut pertinents per fomentar que les persones i grups s'autocuidin. - Planificar programes d'educació per a la salut tot seleccionant la metodologia pertinent segons cada situació/problema que es presenti i l'efectivitat demostrada. 1 - Aprendre el rol de la infermera per determinar les necessitats educatives y facilitar los processos d'aprenentatge de les persones de totes les edats, en qualssevol etapa de la vida i situació de salut que es trobin per autocuidar-se. - Promoure la igualtat de génere i donar poder a totes les dones i nenes en l'accés i oportunitat als programes d'Educació per a la salut. Aquesta assignatura ofereix las bases teòriques necessàries, per tal de poder determinar les diferents necessitats educatives de la comunitat. Durant els pràcticums l'estudiant seleccionarà els coneixements teòrics i metodològics per aplicar-los durant els processos assistencials. Els coneixements i metodologia d'aquesta assignatura es relacionen amb les altres assignatures del Grau en Infermeria dels cursos superiors relacionades amb el tenir cura al llarg de la vida de les persones i en diferents situacions de salut.
Abstract: La finalidad de los cuidados que ofrecen las enfermeras es promocionar la salud y potenciar el autocuidado de cada persona y de las que forman la unidad de convivencia y la comunidad. Con este marco de referencia, esta asignatura pretende que los estudiantes sean capaces de: - Seleccionar los marcos teóricos de educación para la salud pertinentes para fomentar el autocuidado de las personas y grupos. - Planificar programas de educación para la salud seleccionando la metodología pertinente según cada situación/problema que se presente y la efectividad demostrada. - Aprender el rol de la enfermera para determinar las necesidades educativas y facilitar los procesos de aprendizaje de las personas de todas las edades, en cualquier etapa de la vida y situación de salud que se encuentren para autocuidarse. - Promover la igualdad de género y empoderar a todas las mujeres y niñas en el acceso y oportunidad a los programas de Educación para la salud. Esta asignatura ofrece las bases teóricas necesarias, con el fin de poder determinar las diferentes 1 Esta asignatura ofrece las bases teóricas necesarias, con el fin de poder determinar las diferentes necesidades educativas de la comunidad. Durante los Prácticums, el estudiante seleccionará los conocimientos teóricos y metodológicos para aplicarlos durante los procesos asistenciales. Los conocimientos y metodología de esta asignatura están relacionados con otras asignaturas de cursos superiores del Grado en Enfermería que tratan de los cuidados necesarios a lo largo de la vida de las personas y en diferentes situaciones de salud.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Infermeria [2500891]
Study plan: Grau en Infermeria [830]Català
6 p, 109.7 KB

Anglès
6 p, 108.1 KB

Castellà
6 p, 107.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2020-07-24, last modified 2020-10-31   Favorit i Compartir