Laboratori II [101906]
Martínez Perea, Vicente
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Título variante: Laboratory II
Título variante: Laboratorio II
Fecha: 2020-21
Resumen: L'assignatura "Laboratori II" del 2n curs del Grau de Ciències Biomèdiques: Es tracta d'una assignatura obligatòria de segon curs que desenvolupa els fonaments de tècniques bàsiques en experimentació biomèdica aplicada a diferents àrees. Es una assignatura formada per set àrees o mòduls independents, cadascun amb el nombre d'ECTS que es detalla a continuació: 1. - Biologia Molecular de la Cèl·lula (1 ECTS) 2. - Genètica Humana (1 ECTS) 3. - Histologia de Sistemes (1 ECTS) 4. - Estructura i Funció del Sistema Nerviós (1 ECTS) 5. - Immunologia (1 ECTS) 6. - Biologia del Desenvolupament i Teratogènia (0,5 ECTS) 7. - Bibliografia biomèdica (0. 5 ECTS). Aquesta assignatura és la continuació natural de l'assignatura de "Laboratori I". Els continguts de Laboratori II consten de treball pràctic de laboratori o d'aula a on es treballaran tècniques aplicables a la resolució de problemes biomèdics en les diferents àrees. 1 Objectius de l'assignatura: 1) Conèixer tècniques bàsiques experimentals específiques de cadascun dels mòduls que formen l'assignatura. 2) Aplicar els coneixements adquirits en la planificació i implementació de projectes d'investigació, desenvolupament i innovació en un laboratori d'investigació biomèdica, un laboratori d'un departament clínic i en la indústria biomèdica. Identificar i aplicar metodologies d'estudi adequades per al desenvolupament de projectes d'investigació. Planificar i implementar pràcticament experiments i procediments d'anàlisis de laboratori en el camp de les ciènciesbiomèdiques. 3) Demostrar la comprensió de les bases i elements aplicables a tècniques diagnòstiques i terapèutiques. Identificar i valorar de forma crítica metodologies per a l'estudi experimental de malalties. 4) Utilitzar correctament els protocols de seguretat del laboratori i la gestió dels residus. 5) Ser competent en les habilitats informacionals considerades bàsiques en l'àmbit científic: treure profit de fonts d'informació acreditades, aprendre a citar correctament i valorar l'impacte de les publicacions.
Resumen: La asignatura "Laboratorio II" del 2º curso del Grado de Ciencias Biomédicas: Se trata de una asignatura obligatoria de segundo curso que desarrolla los fundamentos de técnicas básicas en experimentación biomédica aplicada a diferentes áreas. Es una asignatura formada por siete áreas o módulos independientes, cada uno con el número de ECTS que se detalla a continuación: 1. - Biología Molecular de la Célula (1 ECTS) 2. - Genética Humana (1 ECTS) 3. - Histología de Sistemas (1 ECTS) 4. - Estructura y Función del Sistema Nervioso (1 ECTS) 5. - Inmunología (1 ECTS) 6. - Biología del Desarrollo y Teratogenia (0,5 ECTS) 7. - Bibliografía biomédica (0. 5 ECTS). 1 7. - Bibliografía biomédica (0. 5 ECTS). Esta asignatura es la continuación natural de la asignatura de "Laboratorio I". Los contenidos de Laboratorio II constan de trabajo práctico de laboratorio o de aula donde se trabajarán técnicas aplicables a la resolución de problemas biomédicos en las diferentes áreas. Objetivos de la asignatura: 1) Conocer técnicas básicas experimentales específicas de cada uno de los módulos que forman la asignatura. 2) Aplicar los conocimientos adquiridos en la planificación e implementación de proyectos de investigación, desarrollo e innovación en un laboratorio de investigación biomédica, un laboratorio de un departamento clínico y en la industria biomédica. Identificar y aplicar metodologías de estudio adecuadas para el desarrollo de proyectos de investigación. Planificar e implementar prácticamente experimentos y procedimientos de análisis de laboratorio en el campo de las ciènciesbiomèdiques. 3) Demostrar la comprensión de las bases y elementos aplicables a técnicas diagnósticas y terapéuticas. Identificar y valorar de forma crítica metodologías para el estudio experimental de enfermedades. 4) Utilizar correctamente los protocolos de seguridad del laboratorio y la gestión de los residuos. 5) Ser competente en las habilidades informacionales consideradas básicas en el ámbito científico: sacar provecho de fuentes de información acreditadas, aprender a citar correctamente y valorar el impacto de las publicaciones.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Ciències Biomèdiques [2501230]
Plan de estudios: Grau en Ciències Biomèdiques [832]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
9 p, 121.8 KB

Anglès
9 p, 115.1 KB

Castellà
9 p, 116.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2020-07-24, última modificación el 2023-01-25



   Favorit i Compartir