Immunopatologia [101929]
Martinez Caceres, Eva Maria Cabeza
Vives Pi, Marta
Calle Martín, Óscar de la
Delgado de la Poza, Juan Francisco
Martinez Caceres, Eva Maria
Juárez Rubio, Cándido
Hernández González, Manuel
Amengual Guedan, Maria Jose
Teniente Serra, Aina
Martinez Martinez, Laura
Moga Naranjo, Maria Esther
Colobrán Oriol, Roger
Martínez Gallo, Mónica
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Immunopathology
Títol variant: Inmunopatología
Data: 2020-21
Resum: 1) Conèixer de forma general el paper del sistema immunitari en els següents processos patològics: a. Infeccions b. Al·lèrgies i mecanismes d'hipersensibilitat. c. Malalties autoimmunitàries. d. Immunodeficiències primaries i secondaries (SIDA). e. Neoplàsies i malalties paraneoplàssiques. Resposta antitumoral. Immunoterapia del cancer. f. Trasplantament. Rebuig i malaltia de l'empelt envers l'hoste. 2) Conèixer, entendre i interpretar les proves diagnòstiques i estudis que tenen valor diagnòstic per a les patologies en les que el sistema immunitari hi està relacionat. 3) Comprendre els mecanismes d'actuació de les teràpies de base immunològica (vacunes, immunosupressors, immunoglobulines, monoclonals, citocines i immunoteràpia cel·lular, etc. ).
Resum: 1) Conocer de forma general el papel del sistema inmunitario en los siguientes procesos patológicos: a. Infecciones b. Alergias y mecanismos de hipersensibilidad. c. Enfermedades autoinmunes d. Inmunodeficiencias primarias y secundarias e. Neoplasias y enfermedades paraneoplásicas. Respuesta anti-tumoral. Trasplante, rechazo y enfermedad del injerto contra el hospedador 2) Conocer, entender e interpretar las pruebas diagnósticas y estudios que tienen valor diagnóstico en las patologías relacionadas con la respuesta inmune 3) Comprender los mecanismos de actuación de las terapias de base inmunológica: vacunas, inmunosupresores, inmunoglobulinas, monoclonales, citocinas y inmunoterapia celular.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciències Biomèdiques [2501230]
Pla d'estudis: Grau en Ciències Biomèdiques [832]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 111.6 KB

Anglès
6 p, 108.3 KB

Castellà
6 p, 111.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-24, darrera modificació el 2023-02-08



   Favorit i Compartir