Drets Fonamentals [102214]
Remotti Carbonell, José Carlos
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Additional title: Fundamental Laws
Additional title: Derechos Fundamentales
Date: 2020-21
Abstract: Drets Fonamentals és una assignatura optativa que s'imparteix en sessions de tres hores cada sessió durant el segon semestre. Aquesta assignatura pretén aprofundir en els coneixements sobre drets fonamentals específicament a través de l'estudi d'una selecció de temes i qüestions actuals en aquesta matèria. En un món globalitzat i europeïtzat, els drets fonamentals reconeguts a les Constitucions i a escala supranacional han d'encarar al segle XXI nous conflictes i donar resposta a realitats noves, com ara l'impacte dels avanços científics, els problemes de la multiculturalitat, l'irrupció de les noves tecnologies de la informació i de la comunicació (TICs i especialment Internet), la incidència de la crisi econòmica i financera global i l'aparició d'un catàleg obert permanentment de situacions i problemes socials, culturals i també jurídics que precisen encarar-se des dels drets fonamentals. En aquest món globalitzat i europeïtzat, amb un nou context científic, tecnològic, econòmic, però també amb noves realitats socials i culturals, aquesta assignatura pretén un important grau d'internacionalització en els seus continguts (selecció de temes) i en el seu desenvolupament (a més de l'anàlisi de la jurisprudència del Tribunal Constitucional espanyol, s'examinarà jurisprudència d'altres jurisdiccions equiparables del Dret Comparat, i de l'àmbit europeu i internacional, així com documentació d'interès nacional i supranacional). Els objectius principals de l'assignatura són que l'estudiant assoleixi: Una formació especialitzada sobre Drets Fonamentals. L'estudi a través decasos i la resposta jurídica a temes d'actualitat i/o emergents amb acreditada projecció futura. Els fonaments jurídics i una bona utilització de jurisprudència, fonts i documentació diverses d'àmbit 1 Els fonaments jurídics i una bona utilització de jurisprudència, fonts i documentació diverses d'àmbit nacional, internacional i supranacional. Una actitud crítica, reflexiva i conscient dels nous problemes i reptes dels drets fonamentals.
Abstract: Derechos Fundamentales es una asignatura optativa que se imparte en sesiones de tres horas cada sesión durante el segundo semestre. Esta asignatura pretende profundizar en los conocimientos sobre Derechos Fundamentales específicamente a través del estudio de una selección de temas y cuestiones actuales en esta materia. En un mundo globalizado y europeizado, los Derechos Fundamentales reconocidos en las Constituciones y en escala supranacional deben encarar el siglo XXI nuevos conflictos y dar respuesta a realidades nuevas, como el impacto de los avances científicos, los problemas de la multiculturalidad, la irrupción de las nuevas tecnologías de la información y de la comunicación (TICs y especialmente Internet), la incidencia de la crisis económica y financiera global y la aparición de un catálogo abierto permanentemente de situaciones y problemas sociales, culturales y también jurídicos que precisan encararse desde los Derechos Fundamentales. En este mundo globalizado y europeizado, con un nuevo contexto científico, tecnológico, económico, pero también con nuevas realidades sociales y culturales, esta asignatura pretende un importante grado de internacionalización en sus contenidos (selección de temas) y en su desarrollo (además del análisis de la jurisprudencia del Tribunal Constitucional español, se examinará jurisprudencia de otras jurisdicciones comparables del Derecho Comparado, y del ámbito europeo, así como documentación de interés nacional y supranacional). Los objetivos principales de la asignatura son que el estudiante logre: Una formación especializada sobre Derechos Fundamentales. El estudio a través de casos y la respuesta jurídica en temas de actualidad y/o emergentes con acreditada proyección futura. 1 Las fuentes jurídicas y una buena utilización de jurisprudencia, fuentes y documentación diversa de ámbito nacional y supranacional. Una actitud crítica, reflexiva y consciente de los nuevos problemas y retos de los Derechos Fundamentales.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Dret [2500786]
Study plan: Grau en Dret i Grau en Relacions Laborals [1285] ; Grau en Dret [949]Català
6 p, 109.3 KB

Anglès
6 p, 107.9 KB

Castellà
6 p, 108.0 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2020-07-24, last modified 2020-09-05   Favorit i Compartir