Investigació i Coneixement Psicosocial [102535]
Elejabarrieta Olabarri, Francisco Javier
Vázquez Sixto, Félix
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Additional title: Psychosocial Research and Knowledge
Additional title: Investigación y Conocimiento Psicosocial
Date: 2020-21
Abstract: a) Contextualització Investigació i Coneixement Psicosocial és una assignatura que pretén introduir a l'estudiant a l'àmbit de la investigació, tant des d'una vessant teòrica com pràctica. El propòsit, és que l'estudiant s'endinsi i es familiaritzi amb el procés d'investigació mitjançant un procés reflexiu i analític, examinat críticament investigacions alienes, però, sobretot, mitjançant la pràctica de la investigació, involucrant-se i convertint-se en promotor d'una investigació. Per tal d'aconseguir aquestes dues fites, a l'assignatura s'ensenya a: a) problematitzar qüestions socials de manera fonamentada i assumint les dimensions ètiques i polítiques intrínseques a tot procés d'investigació; b) dissenyar y planificar, ocupant-se de la selecció del tema, de la definició del problema i de la pregunta d'investigació; c) formular objectius d'investigació; d) elaborar un marc teòric que configuri la base i contribueixi a la justificació de la investigació; e) realitzar observacions, construir i realitzar entrevistes individuals i grupals; f) utilitzar estratègies de selecció i accés a informants; g) realitzar una anàlisi de contingut categorial; h) estructurar i redactar informes d'investigació i avaluar la investigació realitzada i ser capaç d'avaluar investigacions alienes. b) Objectius formatius 1 1. Iniciar-se en els processos de problematizació de qüestiones psicosocials i del disseny i realització d'investigacions psicosocials. 2. Aprendre a construir instruments per a l'anàlisi de les relacions socials aprofundint en els aspectes pràctics i funcionals de cada mètode i tècnica estudiada. 3. Adquirir, a partir de la reflexió i de la pràctica, criteris que permetin avaluar la pertinència d'utilitzar mètodes i tècniques tant en investigacions pròpies com alienes. 4. Elaborar projectes i desenvolupar investigacions.
Abstract: a) Contextualización Investigación y Conocimiento Psicosocial es una asignatura que pretende introducir al estudiante al ámbito de la investigación, tanto desde una vertiente teórica como práctica. El propósito, es que el estudiante se adentre y se familiarice con el proceso de investigación mediante un proceso reflexivo y analítico, examinado críticamente investigaciones ajenas, pero, sobre todo, mediante la práctica de la investigación, involucrándose y convirtiéndose en promotor de una investigación. Para conseguir estos dos propósitos, en la asignatura se enseña a: a) problematitzar cuestiones sociales de manera fundamentada y asumiendo las dimensiones éticas y políticas intrínsecas a todo proceso de investigación; b) diseñar y planificar, ocupándose de la selección del tema, de la definición del problema y de la pregunta de investigación; c) formular objetivos de investigación; d) elaborar un marco teórico que configure la base y contribuya a la justificación de la investigación; e) realizar observaciones, construir y realizar entrevistas individuales y grupales; f) utilizar estrategias de selección y acceso a informantes; g) realizar un análisis de contenido categorial; h) estructurar y redactar informes de investigación y evaluar la investigación realizada y ser capaz de evaluar investigaciones ajenas. b) Objetivos formativos 1. Iniciarse en los procesos de problematizació de cuestionas psicosociales y del diseño y realización de 1 1. Iniciarse en los procesos de problematizació de cuestionas psicosociales y del diseño y realización de investigaciones psicosociales. 2. Aprender a construir instrumentos para el análisis de las relaciones sociales profundizando en los aspectos prácticos y funcionales de cada método y técnica estudiada. 3. Adquirir, a partir de la reflexión y de la práctica, criterios que permitan evaluar la pertinencia de utilizar métodos y técnicas tanto en investigaciones propias como ajenas. 4. Elaborar proyectos y desarrollar investigaciones.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Psicologia [2502443]
Study plan: Grau en Psicologia [954]Català
6 p, 112.0 KB

Anglès
6 p, 110.5 KB

Castellà
6 p, 111.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2020-07-24, last modified 2020-10-31   Favorit i Compartir