Ciència dels Aliments [102611]
Capellas Puig, Marta
Ferragut, Victoria
Mor-Mur i Francesch, Montserrat
Yuste Puigvert, Josep
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Food Sciences
Títol variant: Ciencia de los Alimentos
Data: 2020-21
Resum: Del que mengem cada dia i de com ho fem, en depèn la nostra salut. I també la nostra economia, ja que el sector agroalimentari és un dels que més diners mou al nostre país. A Catalunya, hi ha moltes indústries que es dediquen a produir o processar primeres matèries per convertir-les en aliments. Les indústries han de garantir que els aliments siguin sans i segurs, i es conservin apetitosos durant el màxim temps possible. L'administració, per la seva banda, ha de realitzar controls oficials per vetllar que es compleixi la legislació alimentària. Segons l'Ordre ECI/333/2008, de 13 de febrer, que estableix els requisits per la verificació dels títols universitaris oficials que habilitin per l'exercici de la professió de Veterinari, la primera competència que els graduats en Veterinària han d'haver adquirit és el control de la higiene, la inspecció i la tecnologia de la producció i elaboració d'aliments de consum humà des de la producció primària fins el consumidor. La matèria Ciència i Tecnologia dels Aliments, que s'imparteix en el 2n curs del Grau de Veterinària, aporta una part de les competències específiques necessàries per l'exercici de la professió. La matèria està formada per dues assignatures. En el primer semestre s'estudia la Ciència dels Aliments, en la que l'alumnat ha d'adquirir els fonaments, teòrics i pràctics, sobre les característiques, composició i alteració dels aliments de consum humà. En el segon semestre s'estudia la Tecnologia dels Aliments, en la que s'adquireixen els fonaments i principis de les tecnologies que s'usen per l'obtenció d'aliments sans i segurs. Objectius formatius. 1 Al finalitzar l'assignatura de Ciència dels Aliments, l'alumnat serà capaç de: - Reconèixer els components i ingredients dels aliments, i les seves funcions i propietats - Reconèixer els additius i les seves funcions principals - Analitzar components i les seves propietats en aliments específics - Identificar indicadors de qualitat d'aliments específics - Relacionar components, propietats i indicadors de qualitat - Identificar els mecanismes de deterioració dels aliments - Avaluar la possibilitat i la probabilitat de deterioració d'un aliment per una causa concreta.
Resum: De lo que comemos diariamente, y de cómo lo hacemos, depende nuestra salud. Y también nuestra economia, pues el ecor agroalimentario es uno de los que más dinero mueve en nuestro país. En Catalunya existen muchas indústrias que se dedican a producir o processar materias primas para convertirlas en alimentos. Las industrias deben garantizar que los alimentos sean sanos y seguros, y se conserven apetitosos durante el máximo tiempo posible. La administración, por su parte, debe realizar controles oficiales para velar que se cumpla la legislación alimentaria. Según la Orden ECI/333/2008, de 13 de febrero, que establece los requisitos para la verificación de los títulos universitarios oficiales que habilitan para el ejercicio de la profesión Veterinaria, la primera competencia que los graduados en Veterinaria deben haber adquirido es el control de la higiene, la inspección y la tecnología de la producción y elaboración de alimentos de consumo humano desde la producción primaria hasta el consumidor. La materia Ciencia y Tecnología de los Alimentos, que se imparte en el 2º curso del Grado de Veterinaria, aporta una parte de las competencias específicas necesarias para el ejercicio de la profesión. La materia está formada por dos asignaturas. En el primer semestre se estudia la Ciencia de los Alimentos, en la que el alumnado debe adquirir los fundamentos, teóricos y prácticos, sobre las características, composición y alteración de los alimentos de consumo humano. En el segundo semestre se estudia la Tecnología de los Alimentos, en la que se adquieren los fundamentos y principios de las tecnologías que se usan para la obtención de alimentos sanos y seguros. Objetivos Formativos 1 Al finalizar la asignatura de Ciencia de los Alimentos, el alumnado será capaz de: - Reconocer los componentes e ingredientes de los alimentos, y sus funciones y propiedades - Reconocer los aditivos y sus funciones principales - Analizar componentes y sus propiedades en alimentos específicos - Identificar indicadores de calidad de alimentos específicos - Relacionar componentes, propiedades e indicadores de calidad - Identificar los mecanismos de deterioro de los alimentos - Evaluar la posibilidad y la probabilidad de deterioro de un alimento por una causa concreta.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Veterinària [2502445]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364] ; Grau en Veterinària [955]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 107.1 KB

Anglès
5 p, 103.9 KB

Castellà
5 p, 105.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-24, darrera modificació el 2023-01-23



   Favorit i Compartir