Reproducció Animal [102661]
Rodríguez Gil, Juan Enrique
Mogas Amorós, Maria Teresa
Palomo Peiró, María Jesús
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Animal Reproduction
Títol variant: Reproducción Animal
Data: 2020-21
Resum: L'assignatura de Reproducció Animal és una assignatura de tercer curs que proporciona els coneixements relatius de la fisiologia de la reproducció dels animals domèstics així com el metodologia necessària per al seu control. Els objectius concrets són que l'estudiant: 1. - Reconèigui i diferenciï les característiques anatòmiques i funcionals de l'aparell genital, tant masculí com femení, en les diferents espècies d'interès veterinari i domini les tècniques d'exploració de l'aparell reproductor masculí i femení en les diferents espècies. 2. - Comprengui els mecanismes neuro-endocrins i gonadals que controlen l'aparició i el desenvolupament de l'activitat sexual de les diferents espècies i valori els diferents mètodes existents per induir i sincronitzar l'estre, amb especial referència, teòrica i pràctica, a les diferents pautes a seguir. 3. - Assoleixi un coneixement metòdic i raonat dels processos reproductius fisiològics que condueixen a la formació dels gàmetes, així com dels factors que determinen la conducta sexual, i entengui els mecanismes fisiològics i bioquímics de la fecundació així com la comunicació materno-embrionària responsable de la 1 fisiològics i bioquímics de la fecundació així com la comunicació materno-embrionària responsable de la implantació que tenen lloc en els mamífers domèstics i l'ús de les tècniques de reproducció assistida i les biotecnologies embrionàries (clonatge, sexaje, transgénesis, etc). 4. - Conegui els canvis fisiològics que es produeixen durant la gestació, tant en la mare com en el fetus així com les seves característiques endocrinológiques per a habituar-se a l'ús dels mètodes més pràctics per al diagnòstic de gestació així com les avantatges i inconvenients de cadascun d'ells en les diferents espècies domèstiques, conscienciant-se de la importància zootècnica i econòmica de realitzar un diagnòstic de gestació precoç. 5. - Comprengui quan, com, amb quin i perquè ha d'utilitzar-se l'avortament terapèutic i la inducció del part en les diferents espècies domèstiques i entengui la importància que té el desenvolupament fetal (estàtica fetal), així com les característiques del canal pèlvic (pelvimetría) en la resolució satisfactòria del part eutòcic i comprengui els mecanismes que desencadenen el part en les espècies de mamífers domèstics així com la importància zootécnica i econòmica derivada del correcte establiment del puerperi. 6. - Conegui la fisiologia i el maneig de l'animal nounat i entengui la lactació com a fase final del cicle reproductiu en mamífers.
Resum: La asignatura de Reproducció Animal es una asignatura de tercer curso que proporciona los conocimientos relativos a la fisiología de la reproducción de los animales domésticos, así como la metodología necesaria para su control. los objetivos concretos son que el estudiante: 1. - Reconozca y diferencie las características anatómicas y funcionales del aparato genital, tanto masculino como femenino, en las diferentes especies de interés veterinario y domine las técnicas de exploración del aparato reproductor masculino y femenino en las diferentes especies. 2. - Comprenda los mecanismos neuro-endocrinos y gonadales que controlan la aparición y el desarrollo de la actividad sexual de las diferentes especies y valore los diferentes métodos existentes para inducir y sincronizar el estro, con especial referencia, teórica y práctica, a las diferentes pautas a seguir. 3. - Consiga un conocimiento metódico y razonado de los procesos reproductivos fisiológicos que conducen a la formación de lo gametos, así como de los factores que determinan la conducta sexual, y entienda los mecanismos fisiológicos y bioquímicos de la fecundación así como la comunicación materno-embrionaria responsable de la implantación que tienen lugar en los mamíferos domèsticos y el uso de las técnicas de reproducción asistida y las biotecnologías embrionaries (clonaje, sexaje, transgénesis, etc). 1 4. - Conozca los cambios fisiológicos que se producen durante la gestación, tanto en la madre como en el feto, así como sus características endocrinológicas para habituarse al uso de los métodos más prácticos para el diagnóstico de gestación así como las ventajas e inconvenientes de cada uno de ellos en las diferentes especies domésticas, concienciándose sobre la importancia zzotécnica y económica de llevar a cabo un diagnóstico precoz de la gestación. 5. - Comprenda cuando, como, con qué y por qué se ha de utilizar el aborto terapéutico y la inducción del parto en las diferentes especies domésticas y entienda la importancia que tiene el desarrollo fetal (estática fetal), así como las características del canal pélvico (pelvimetría) en la resolución satisfactoria del parto eutócico y comprenda los mecanismos que desencadenan el parto en las especies de mamíferos domésticos así como la importancia zootécnica y económica derivada del establecimiento correcto del puerperio. 6. -Conozca la fisiología y el manejo del animal neonato y entienda la lactación como la fase final del ciclo reproductivo en mamíferos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Veterinària [2502445]
Pla d'estudis: Grau en Veterinària [955]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 107.9 KB

Anglès
7 p, 111.7 KB

Castellà
7 p, 113.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-24, darrera modificació el 2023-01-23



   Favorit i Compartir