Fisiologia Mèdica I [102957]
Lopez Vales, Ruben
Domingo Ribas, Enric
Solanas García, Montserrat
Muñoz, Xavier
del Valle Macia, Jaume
Sánchez Hidalgo, Antonio
Durán Taberna, Montserrat
Sánchez Corral, Ana
Moral Cabrera, Raquel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Medical Physiology I
Títol variant: Fisiología Médica I
Data: 2020-21
Resum: L'assignatura Fisiologia Mèdica I es programa durant el primer semestre del segon curs del Grau de Medicina i desenvolupa el coneixement del funcionament normal dels següents sistemes de l'organisme humà: sang, cardiovascular, respiratori, renal i digestiu. L'adquisició de les competències bàsiques de l'assignatura permetrà a l'estudiant comprendre la funció normal dels esmentats sistemes i afrontar amb una base suficient l'estudi de la fisiopatologia i la comprensió dels mecanismes de malalties que afecten als diversos sistemes de l'organisme humà durant els següents cursos. Els objectius formatius generals de l'assignatura són: 1 Els objectius formatius generals de l'assignatura són: Aprendre els conceptes bàsics de la Fisiologia dels sistemes cardiovascular, respiratori, renal i digestiu de l'organisme humà en estat de salut. Adquirir una visió completa i integrada de les interrelacions dels diferents sistemes de l'organisme. Integrar els coneixements de la Fisiologia amb els adquirits en altres matèries bàsiques, que tracten de l'estructura i dels aspectes cel·lulars i moleculars de l'organisme, per a assolir una visió global del funcionament del cos humà. Capacitar l'alumne per aplicar els coneixements fisiològics en la deducció de les conseqüències de les malalties. Adquirir les habilitats pràctiques en cadascun dels àmbits de la Fisiologia i necessàries per a la realització de les tècniques d'estudis funcionals més freqüents en l'àmbit biomèdic. Adquirir les actituds destinades a la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia, orientades en la medicina dela salut, i adequades per a la pràctica mèdica basada en l'evidència científica.
Resum: La asignatura de Fisiología Médica I se programa durante el primer semestre del segundo curso del grado de Medicina y desarrolla el conocimiento del funcionamiento normal de los siguientes sistemas del organismo humano: sangre, cardiovascular, respiratorio, renal y digestivo. La adquisición de las competencias básicas de la asignatura permitirá al alumnado comprender la función normal de los mencionados sistemas y afrontar, con base suficiente, en los siguientes cursos, el estudio de la fisiopatología y la comprensión de los mecanismos de enfermedades que afectan a los diversos sistemas del organismo humano. Los objetivos formativos generales de la asignatura son: 1 Los objetivos formativos generales de la asignatura son: Aprender los conceptos básicos de la Fisiología de los sistemas cardiovascular, respiratorio, renal y digestivo del organismo humano en estado de salud. Adquirir una visión completa e integrada de las interrelaciones de los diferentes sistemas del organismo. Integrar los conocimientos de la fisiología con los adquiridos en otras materias básicas que tratan de la estructura y de los aspectos celulares y moleculares del organismo, para alcanzar una visión global del funcionamiento del cuerpo humano. Capacitar a los alumnos para aplicar los conocimientos fisiológicos a la deducción de las consecuencias de las enfermedades. Adquirir las habilidades prácticas en todos los ámbitos de la fisiología, necesarias para la realización de las técnicas de estudios funcionales más frecuentes en el ámbito biomédico. Adquirir las actitudes destinadasa la promoción de la salud y la prevención de la enfermedad, orientadas a la medicina de la salud y adecuadas para la práctica médica basada en la evidencia científica.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Medicina [2502442]
Pla d'estudis: Grau en Medicina [1192] ; Grau en Medicina [960]Català
7 p, 113.4 KB

Anglès
7 p, 108.8 KB

Castellà
7 p, 113.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-24, darrera modificació el 2021-06-26   Favorit i Compartir