Química dels Aliments [103238]
Ferragut, Victoria
Aguilar Puig, Núria
Juan Godoy, Bibiana
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Additional title: Food Chemistry
Additional title: Química de los Alimentos
Date: 2020-21
Abstract: L'assignatura Química dels Aliments en la titulació: Aquesta assignatura està en estreta relació amb Productes Alimentosos, assignatura que pertany a la mateixa matèria. Així mateix no es pot concebre l'estudi d'aquesta assignatura sense tenir en compte les diferents manipulacions a les que es sotmeten els aliments durant el seu processament, per això una bona assimilació de la matèria Composició i Propietats dels Aliments, a la qual pertany aquesta assignatura, és necessària per aprofitar i aprendre assignatures posteriors de processat dels aliments i d'indústries específiques. En aquesta assignatura s'aprofundeix en els aspectes de la química dels aliments relacionats amb el comportament dels seus components durant la transformació, conservació i emmagatzematge dels aliments. Objectius de l'assignatura: - Conèixer les propietats i funcions no nutritives dels components dels aliments. - Entendre les reaccions químiques i bioquímiques implicades en la transformació i deteriorament dels aliments, els seus mecanismes, factors i conseqüències. - Conèixer els additius, les seves funcions, mecanismes d'actuació i limitacions. - Saber prevenir les reaccions de deteriorament dels aliments. 1 - Saber com afecten els principals tractaments tecnològics i l'emmagatzematge als diferents components dels aliments.
Abstract: La asignatura Química de los Alimentos en la titulación Esta asignatura está en estrecha relación con Productos Alimenticios, asignatura que pertenece a la misma materia. Asimismo, no se puede concebir el estudio de esta asignatura sin tener en cuenta las diferentes manipulaciones a las que se someten los alimentos durante su procesamiento, por eso una buena asimilación de la materia Composición y Propiedades de los Alimentos, a la que pertenece esta asignatura, es necesaria para aprovechar y aprender asignaturas posteriores de procesado de los alimentos y de industrias específicas. En esta asignatura se profundiza en los aspectos de la química de los alimentos relacionados con el comportamiento de sus componentes durante la transformación, conservación y almacenamiento de los alimentos. Objetivos de la asignatura: - Conocer las propiedades y funciones no nutritivas de los componentes de los alimentos. - Entender las reacciones químicas y bioquímicas implicadas en la transformación y deterioro de los alimentos, sus mecanismos, factores y consecuencias. - Conocer los aditivos, sus funciones, mecanismos de actuación y limitaciones. - Saber prevenir las reacciones de deterioro de los alimentos. - Saber cómo afectan los principales tratamientos tecnológicos y el almacenamiento a los diferentes 1 - Saber cómo afectan los principales tratamientos tecnológicos y el almacenamiento a los diferentes componentes de los alimentos.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Study plan: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 111.8 KB

Anglès
6 p, 109.9 KB

Castellà
7 p, 112.0 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2020-07-24, last modified 2023-01-23



   Favorit i Compartir