Fenòmens Quàntics II [103498]
Rodríguez Viejo, Javier
González Silveira, Marta
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Título variante: Quantum Phenomena II
Título variante: Fenómenos Cuánticos II
Fecha: 2020-21
Resumen: Adquisició de coneixements bàsics de Mecànica Quàntica complementaris dels impartits en l'assignatura de Fenòmens Quàntics I, i de la seva aplicació a fenòmens específics i propietats de la matèria a la nanoescala. El curs està organitzat: En la primera unitat es posa èmfasi i s'amplien alguns temes abordats en l'assignatura de Fenòmens Quàntics I. La segona tracta dels estats electrònics atòmics i el moment magnètic dels electrons. En la tercera unitat s'estudia l'efecte Zeeman, el moment magnètic nuclear i la ressonància magnètica. En la quarta unitat es fa una breu introducció a les estadístiques i estudi de la densitat d'estats i ocupació. La cinquena unitat aborda l'estudi de pous i barreres de potencial quadrats, i aplicacions a la nanociència. Es clou l'assignatura amb l'estudi dels pous de potencial triangulars i parabòlics, i una breu introducció a les barreres parabòliques i hiperbòliques, amb aplicacions a la nanociència. L'assignatura ajuda a l'alumne a tenir uns coneixements sòlids de fonaments de mecànica quàntica i es donen exemples de l'interès dels coneixements adquirits en l'àmbit de la nanoescala.
Resumen: Adquisición de conocimientos básicos de Mecánica Cuántica complementarios de los impartidos en la asignatura de Fenómenos Cuánticos I, y de su aplicación a fenómenos específicos y propiedades de la materia en la nanoescala. El curso está organizado en seis unidades: En la primera unidad se pone énfasis y amplían algunos temas abordados en la asignatura de Fenómenos Cuánticos I. La segunda trata de los estados electrónicos atómicos y el momento magnético de los electrones. En la tercera unidad se estudia el efecto Zeeman, el momento magnético nuclear y la resonancia magnética. En la cuarta unidad se hace una breve introducción a las estadísticas y estudio de la densidad de estados y su ocupación. La quinta unidad aborda el estudio de pozos y barreras de potencial cuadrados, y aplicaciones a la nanociencia. Se cierra la asignatura con el estudio de los pozos de potencial triangulares y parabólicos, y una breve introducción a las barreras parabólicas e hiperbólicas, con aplicaciones en la nanociencia. La asignatura ayuda al alumno a tener unos conocimientos sólidos de fundamentos de Mecánica Cuántica y se dan ejemplos de los conocimientos adquiridos de interés en el ámbito de la nanoescala.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Nanociència i Nanotecnologia [2501922]
Plan de estudios: Grau en Nanociència i Nanotecnologia [983]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 105.6 KB

Anglès
5 p, 104.9 KB

Castellà
5 p, 104.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2020-07-24, última modificación el 2023-01-23



   Favorit i Compartir