Bases de la Producció i Maneig Animal [103540]
Casals Costa, Ramon
Albanell Trullas, Elena
Barroeta, Ana Cristina
Ferret, Alfred
Gasa, Josep
Milán Sendra, María José
Paramio, María Teresa
Plaixats i Boixadera, Josefina
Such Martí, Francesc Xavier
Izquierdo Tugas, Maria Dolors
Bartolomé, Jordi
Calsamiglia, Sergio
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Animal Production and Handling
Títol variant: Bases de la Producción y Manejo Animal
Data: 2020-21
Resum: Es tracta d'una assignatura de primer curs, de tipus bàsic, on el principal objectiu és introduir als alumnes al mon de la producció i del maneig animal, estudiant els sistemes bàsics de producció d'aliments d'origen animal, i els principals factors (biològics, econòmics, socials, mediambientals, etc. . . ) que condicionen la 1 animal, i els principals factors (biològics, econòmics, socials, mediambientals, etc. . . ) que condicionen la rendibilitat de les empreses de cada sector productiu. En aquesta assignatura, el terme "maneig animal" s'entén no com la manipulació de l'animal individual (que és objecte de la propedèutica) sinó com el maneig de grups d'animals, és a dir, com l'estudi dels principis en que es basa el manteniment i cria de les col·lectivitats d'animals, tant de producció com de companyia. El coneixement d'aquests principis és fonamental per entendre la producció animal i diferents aspectes relacionats amb la cria i salut dels animals de companyia. A més, s'ha de tenir en compte que un percentatge molt alt dels alumnes de la nostra facultat no han tingut mai contacte amb la producció ramadera i no consideren la ramaderia com una de les sortides professionals més importants. Per tal de contribuir a canviar aquesta percepció, el fet que els estudiants de primer tinguin oportunitat de visitar explotacions ramaderes i comprendre una mica millor en que es basa la producció animal pot ser molt important. Per tant, és una assignatura que integra diferents coneixements, amb la finalitat d'explicar els sistemes de producció animal, segons espècies, en el context d'un mon canviant, on les circumstàncies econòmiques i mediambientals condicionen cada vegada més la producció d'aliments d'origen animal. Per altre banda cal indicar que aquesta assignatura inclou activitats realitzades en anglès, identificades en aquesta Guia Docent com DA (Docència en Anglès). Entre els objectius de l'assignatura destaquem els següents: 1. Entendre i utilitzar de forma correcte la terminologia productiva. 2. Comprendre la importància relativa dels diferents sectors productius i els factors que els condicionen. 3. Entendre els funcionament dels principals sistemes de producció de les espècies domèstiques, integrant els coneixements fisiològics amb els econòmics. 4. Avaluar índex tècnics i/o econòmics i conèixer els factors de competitivitat que condicionen la rendibilitat i sostenibilitat de les explotacions ramaderes. 5. Entendre els principis generals en que es basa el manteniment i la cria dels animals domèstics. 6. Conèixer les bases de l'activitat ramadera i comprendre que aquesta activitat constitueix una sortida professional important pels veterinaris.
Resum: Se trata de una asignatura de primer curso, de tipo básico, donde el principal objetivo es introducir a los alumnos al mundo de la producción y del manejo animal, estudiando los sistemas básicos de producción de alimentos de origen animal, y los principales factores (biológicos, económicos, sociales, medioambientales, etc . . . ) que condicionan la rentabilidad de las empresas de cada sector productivo. En esta asignatura, el término "manejo animal" se entiende no como la manipulación del animal individual (que es objeto de la propedéutica) sino como el manejo de grupos de animales, es decir, como el estudio de los principios en que se basa el mantenimiento y cría de las colectividades de animales, tanto de producción 1 los principios en que se basa el mantenimiento y cría de las colectividades de animales, tanto de producción como de compañía. El conocimiento de estos principios es fundamental para entender la producción animal y diferentes aspectos relacionados con la cría y salud de los animales de compañía. Además, se debe tener en cuenta que un porcentajemuy alto de los alumnos de nuestra facultad no han tenido contacto con la producción ganadera y no consideran la ganadería como una de las salidas profesionales más importantes. Para contribuir a cambiar esta percepción, el hecho de que los estudiantes de primero tengan oportunidad de visitar explotaciones ganaderas y comprender un poco mejor en que se basa la producción animal puede ser muy importante. Por lo tanto, es una asignatura que integra diferentes conocimientos, con el fin de explicar los sistemas de producción animal, según especies, en el contexto de un mundo cambiante, donde las circunstancias económicas y medioambientales condicionan cada vez más la producción de alimentos de origen animal. Por otro lado hay que indicar que esta asignatura incluye actividades realizadas en inglés, identificadas en esta Guía Docente como DI(Docencia en Inglés). Entre los objetivos de la asignatura destacamos los siguientes: 1. Entender y utilizar de forma correcta la terminología productiva. 2. Comprender la importancia relativa de los diferentes sectores productivos y los factores que los condicionan. 3. Entender el funcionamiento de los principales sistemas de producción de las especies domésticas, integrando los conocimientos fisiológicos con los económicos. 4. Evaluar índices técnicos y /o económicos y conocer los factores de competitividad que condicionan la rentabilidad y sostenibilidad de las explotaciones ganaderas. 5. Entender los principios generales en que se basa el mantenimiento y la cría de los animales domésticos. 6. Conocer las bases de la actividad ganadera y comprender que esta actividad constituye una salida profesional importante para los veterinarios.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Veterinària [2502445]
Pla d'estudis: Grau en Veterinària [955]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
11 p, 166.0 KB

Anglès
12 p, 127.4 KB

Castellà
13 p, 130.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-24, darrera modificació el 2023-08-31



   Favorit i Compartir