Filosofia Moderna i Contemporània [103565]
Castro García, Oscar
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Modern and Contemporary Philosophy
Título variante: Filosofía Moderna y Contemporánea
Fecha: 2020-21
Resumen: El curs ofereix una panoràmica general de les principals idees que llauren el pensament modern i contemporani. Es té una especial atenció a la gènesi i a la transformació històriques dels conceptes de raó, natura, llibertat, cos i poder a partir d'una anàlisi dels autors i textos més rellevants. El curs té tres objectius: 1. L'objectiu general és que l'alumnat es familiaritzi amb les particularitats i continuats entre la filosofia moderna, la contemporània, les humanitats, l'art. , la ciència i la història en general. 2. L'objectiu específic és proporcionar una formació amb una doble funció: per una part, ajudar a identificar els problemes teòrics de cada autor i corrent de pensament i, per altra, proporcionar eines per analitzar amb rigor les noves problemàtiques del segle XXI. 3. L'objectiu final consisteix a proveir-los dels instruments filosòfics necessaris per desenvolupar un pensament autònom i creatiu a través de la lectura, l'anàlisi i la reflexió crítica dels textos dels clàssics de la filosofia moderna i contemporània. En finalitzar el curs, les/els estudiants haurien de ser capaços de: Comprendre les problemàtiques filosòfiques especifiques de les diferents corrents del Pensament i Contemporani. Identificar els enfocaments teòrics, mètodes d'anàlisis i repertoris conceptuals dels autors de l'època. Adquirir l'habilitat d'anàlisi i argumentació crítica dels textos i problemes filosòfics proposats Desenvolupar un pensament crític propi a l'hora d'analitzar la problemàtica filosòfica actual. Al finalizar el curso,los/las estudiante deberían ser capaces de: 1. Comprender las problemáticas filosóficas específicas de las diferentes corrientes de la Filosofía Moderna y Contemporánea. 2. Identificar los diferentes enfoques teóricos, métodos de análisis y repertorios conceptuales de los 1 2. Identificar los diferentes enfoques teóricos, métodos de análisis y repertorios conceptuales de los autores. 3. Adquirir la habilidad de análisis y argumentación crítica de los textos y problemas filosóficos. 4. Desarrollar un pensamiento crítico propio para analizar problemas filosóficos actuales.
Resumen: El curso ofrece una panorámica general de las principales ideas que recorren el pensamiento moderno y contemporáneo. Se presta una atención especial a la génesis y la transformación históricas de los conceptos de razón, naturaleza, libertad, cuerpo y poder a partir de un análisis de los autores y textos más relevantes. El curso tiene tres objetivos: 1. El objetivo general es que el alumnado se familiarice con las particularidades y continuidades entre la filosofía moderna y contemporánea y las humanidades, el arte, la ciencia y la historia en general. 2. El objetivo específico es proporcionar una formación con una doble función: por una parte, ayudar a identificar los problemas teóricos de cada autor y corriente de pensamiento y, por otra, proporcionar herramientas para analizar con rigor las nuevas problemáticas del siglo XXI. 3. El objetivo final consiste en proveer al alumnado de las herramientas filosóficas necesarias para desarrollar un pensamiento autónomo y creativo a través de la lectura, el análisis y la reflexión crítica de los textos clásicos de la filosofía moderna y contemporánea. Al finalizar el curso, los/las estudiante deberían ser capaces de: 1. Comprender las problemáticas filosóficas específicas de las diferentes corrientes de la Filosofía Moderna y Contemporánea. 2. Identificar los diferentes enfoques teóricos, métodos de análisis y repertorios conceptuales de los autores. 3. Adquirir la habilidad de análisis y argumentación crítica de los textos y problemas filosóficos. 4. Desarrollar un pensamiento crítico propio para analizar problemas filosóficos actuales.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Humanitats [2502758]
Plan de estudios: Grau en Humanitats [1139]Català
5 p, 107.9 KB

Anglès
5 p, 106.6 KB

Castellà
5 p, 107.4 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2020-07-24, última modificación el 2020-10-31   Favorit i Compartir