Nutrició Humana [103645]
Solanas García, Montserrat
Domingo Ribas, Enrique
Capel Flores, Ismael
Moral Cabrera, Raquel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Human Nutrition
Títol variant: Nutrición Humana
Data: 2020-21
Resum: La "Nutrició Humana" és una assignatura de caràcter troncal i obligatòria que està programada en segon curs del Grau de Medicina. Té un total de 2,5 Crèdits ECTS i es impartida per la Unitat de Fisiologia Mèdica del Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia. En aquesta assignatura es desenvolupen els continguts bàsics de la nutrició i els de la nutrició en situacions especials i en salut pública. S'introdueix també a l'alumne en la problemàtica dels desequilibris nutricionals més prevalents. La formació en Nutrició Clínica i Hospitalària es realitzarà posteriorment, el cinquè curs del grau, dins el temari d'Endocrinologia i Nutrició de la matèria de "Medicina i Cirurgia" un cop l'alumne ha assolit els coneixements de les malalties que seran tributàries de suport nutricional o d'aplicació de principis i recomanacions dietètiques per a la recuperació i la rehabilitació del malalt. Tots dos blocs, bàsic i clínic, estan íntimament relacionats i el programa docent i el professorat estan coordinats entre les dues àrees de coneixement per tal d'assolir els objectius docents. 1 L'objectiu general de l'assignatura de "Nutrició Humana" de segon curs és l'adquisició dels coneixements, les habilitats pràctiques i les actituds en les diferents disciplines de la nutrició i, en concret, els aspectes bàsics, la nutrició en situacions especials i la potencialitat dels aliments per a la promoció de la salut, la millora del benestar i la reducció de el risc de malalties. Els coneixements adquirits en aquesta assignatura són essencials per a totes les especialitats mèdiques. Els desequilibris nutricionals, especialment la desnutrició i l'obesitat, constitueixen greus problemesde salut pública, essent autèntiques epidèmies de segle XXI. Aquesta assignatura pertany a una àrea de coneixement que té un contingut fonamental i de gran rellevància en la formació de el futur metge.
Resum: La "Nutrición Humana" es una asignatura de carácter troncal y obligatoria que está programada en segundo curso del Grado de Medicina. Tiene un total de 2,5 Créditos ECTS y es impartida por la Unidad de Fisiología Médica del Departamento de Biología Celular, Fisiología e Inmunología. En esta asignatura se desarrollan los contenidos básicos de la nutrición y los de la nutrición en situaciones especiales y en salud pública. Se Introduce también al alumno en la problemática de los desequilibrios nutricionales más prevalentes. La formación en Nutrición Clínica y Hospitalaria se realizará posteriormente, el quinto curso del Grado, dentro del temario de Endocrinología y Nutrición de la materia de "Medicina y Cirugía" una vez el alumno ha alcanzado los conocimientos de las enfermedades que serán tributarias de apoyo nutricional o de aplicación de principios y recomendaciones dietéticas para la recuperación y la rehabilitación del enfermo. Ambos bloques, básico y 1 y recomendaciones dietéticas para la recuperación y la rehabilitación del enfermo. Ambos bloques, básico y clínico, están íntimamente relacionados y el programa docente y el profesorado están coordinados entre las dos áreas de conocimiento con el fin de alcanzar los objetivos docentes. El objetivo general de la asignatura de "Nutrición Humana" de segundo curso es la adquisición de los Conocimientos, las habilidades prácticas y las actitudes en las diferentes disciplinas de la nutrición y, en concreto, los aspectos básicos, la nutrición en situaciones especiales y la potencialidad de los alimentos para la promoción de la salud, la mejora del bienestar y la reducción del riesgo de enfermedades. Los conocimientos adquiridos en esta asignatura son esenciales para todas las especialidades médicas. Los desequilibrios nutricionales, especialmente la desnutrición y la obesidad, constituyente graves problemas de salud pública, siendo auténticas epidemias del siglo XXI. Esta asignatura pertenece a un área de conocimiento que tiene un contenido fundamental y de gran relevancia en la formación del futuro médico.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Medicina [2502442]
Pla d'estudis: Grau de Medicina [1192]Català
8 p, 115.9 KB

Anglès
7 p, 113.7 KB

Castellà
9 p, 118.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-24, darrera modificació el 2020-11-20   Favorit i Compartir