Pràctica Clínica Assistencial III [104072]
Mundet Tuduri, Javier
Azagra Ledesma, Rafael
Flor Escriche, Xavier
Grau Majo, Inmaculada
López López, Maria Isabel
Altaba Barceló, Ana María
Juvanteny Gorgals, Joan
Lopez Exposito, Francisco
Gonzalez Saavedra, Maria Isabel
Juncosa Font, Sebastián
Güell Parnau, Sílvia
Mengual Martinez, Lucas
Gracia Gozalo, Rosa Maria
Bosch Fontcuberta, Jose Maria
Llussa Arboix, Judit
Verdu Rotellar, Jose Maria
Wilke Trinxant, Maria Asuncion
Llauger Rossello, Maria Antonia
Llovet Lombarte, Jose Miguel
Bare Mañas, Montserrat
Mulero Collantes, Miriam
Mas Casals, Ariadna
Rodríguez Mas, Montserrat
Blanch Mon, Alba
Rebollar Gil, Mónica
Cánovas Zaldúa, Yoseba
Garaicoechea Iturriria, Ana Isabel
Cos Claramunt, Francesc Xavier
Piquer Farres, Nuria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Título variante: Clinical Care Practice III
Título variante: Práctica Clínica Asistencial III
Fecha: 2020-21
Resumen: El context en el que es desenvolupa l'assignatura de Pràctica clínica assistencial III suposa el primer contacte de l'alumne durant la fase formativa clínica amb el sistema assistencial de l'atenció primària de salut. Es considera que són de l'àmbit de l'atenció primària determinats aspectes de la pràctica clínica assistencial com: l'atenció domiciliària, l'abordatge preventiu i comunitari de les conductes, estils de vida i problemes de salut, la continuïtat assistencial durant tota la vida dels pacients (incloent final de vida), la gestió integral del pacient pluripatològic i fràgil i l'abordatge familiar de determinats problemes. A més a més en l'atenció primària, és on es desenvolupa el procés diagnòstic de molts problemes de salut, on es defineixen els criteris d'interconsulta i derivació, i on es te cura per assegurar l'anomenat "continum assistencial", és a dir, la coordinació amb altres nivells assistencials i amb els recursos sociosanitaris i comunitaris. Ateses aquestes característiques i condicions, en aquesta assignatura es pretén que l'alumne prengui consciència de la importància de la entrevista clínica amb el pacient, del paper de les activitats preventives, la presa de decisions diagnòstiques i terapèutiques en un entorn d'incertesa i complexitat, i la presa de decisions centrada en el pacient. Tanmateix es posaran les bases de com fer recerca en l'atenció primària. Es consideren com objectius formatius d'aquesta assignatura els següents: - Conèixer l'equip d'atenció primària i dels seus integrants - Ús apropiat de l'entrevista clínica en el supòsit d'haver de donar males notícies - Coneixement de l'atenció domiciliària - Activitats preventives 2 - Pacient pluripatològic i polimedicat - Introducció a la recerca en atenció primària Aquesta assignatura es complementa amb altres assignatures com els AIMs i Fisiopatologia i semiologia clínica.
Resumen: El contexto en el que se desarrolla la asignatura de Práctica Clínica Asistencial III supone el primer contacto del alumnado, durante la fase formativa clínica, con el sistema asistencial de la atención primaria de salud. Se considera que son del ámbito de la atención primaria determinados aspectos de la práctica clínica asistencial como la atención domiciliaria; el abordaje preventivo y comunitario de las conductas, estilos de vida y problemas de salud; la continuidad asistencial durante toda la vida de los pacientes (incluido el final de la vida); la gestión integral del paciente pluripatológico y frágil, y el abordaje familiar de determinados problemas. Además, en la atención primaria es donde se desarrolla el proceso diagnóstico de muchos problemas de salud, donde se definen los criterios de interconsulta y derivación, y donde se vela por asegurar el denominado continuum asistencial, es decir, la coordinación con otros niveles asistenciales y con los recursos sociosanitarios y comunitarios. Debido a estas características y condiciones, en la asignatura se pretende que el estudiante tome conciencia de la importancia de la entrevista clínica con el paciente, del papel de las actividades preventivas, de la toma de decisiones diagnósticas y terapéuticas en un entorno de incertidumbre y complejidad, y de la toma de decisiones centrada en el paciente. Asimismo, se pondrán las bases de cómo hacer investigación en la atención primaria. Se consideran como objetivos formativos de esta asignatura los siguientes: - Conocer al equipo de atención primaria y a sus integrantes. - Utilización apropiada de la entrevista clínica en el supuesto de tener que dar malas noticias. - Conocimiento de la atención domiciliaria. 2 - Conocimiento de la atención domiciliaria. - Actividades preventivas. - Paciente pluripatológico y polimedicado. - Introducción a la investigación en atención primaria. Esta asignatura se complementa con otras asignaturas, como los AIM y Fisiopatología y Semiología Clínica.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Medicina [2502442]
Plan de estudios: Grau en Medicina [1192]Català
7 p, 116.2 KB

Anglès
8 p, 113.6 KB

Castellà
7 p, 113.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2020-07-24, última modificación el 2022-05-11   Favorit i Compartir