Recerca Aplicada en Trastorns Mentals [43878]
Sánchez Carracedo, David
Osa, Nuria de la
Mora Giral, María Soledad
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Título variante: Applied Research in Mental Disorders
Título variante: Investigación Aplicada en Trastornos Mentales
Fecha: 2020-21
Resumen: L'objectiu d'aquest mòdul és analitzar la investigació en trastorns mentals des del punt de vista de l'interès de la pregunta d'investigació, del seu impacte clínic i social, de les limitacions del plantejament fet, i de la seva difusió. Cal saber traslladar la informació i els resultats de la recerca als usuaris i beneficiaris potencials amb la finalitat que tinguin una aplicació immediata. La investigació i l'atenció clínica als trastorns mentals de nens i adults han de tenir una relació bidireccional, de manera que els resultats de la investigació siguin aplicables en els serveis d'atenció clínica en salut mental. No obstant això, la investigació també ha de recollir les necessitats d'aquests serveis de manera que pugui donar respostes per resoldre-les. Es realitzarà una reflexió crítica sobre l'impacte i aplicació de temes clau en la investigació actual en salut mental aplicant directament al treball de l'estudiant, tenint en compte als diferents beneficiaris (usuaris, clínics, cuidadors, famílies, administradors, inversors, etc. ) . Es treballarà l'adquisició d'habilitats per a la transferència i difusió dels resultats de la recerca en trastorns mentals. Es posa l'èmfasi, no únicament en "com es fa", sinó també "per a què serveix" la investigació clínica en trastorns mentals, identificant els resultats potencialment transferibles i les formes més adequades per a la seva difusió. S'espera que els continguts d'aquest mòdul ajudin l'estudiant a: a) formular preguntes d'investigació sobre trastorns mentals potencialment interessants; b) generar resultats transferibles i amb impacte en els usuaris i beneficiaris i difondre'ls amb mitjans adequats per a cada context; c) identificar els punts forts i febles de la seva pròpia investigació; d) desenvolupar un esperit crític respecte a les investigacions desenvolupades en aquest camp.
Resumen: El objetivo de este módulo es analizar la investigación en trastornos mentales desde el punto de vista del interés de la pregunta de investigación, de su impacto clínico y social, de las limitaciones del planteamiento realizado, y de su difusión. Es necesario saber trasladar la información y los resultados de la investigación a los usuarios y beneficiarios potenciales con la finalidad de que tengan una aplicación inmediata. La investigación y la atención clínica a los trastornos mentales de niños y adultos deben tener una relación bidireccional, de modo que los resultados de la investigación sean aplicables en los servicios de atención clínica en salud mental. Sin embargo, la investigación también debe recoger las necesidades de estos servicios de manera que pueda dar respuestas para resolverlas. Se realizará una reflexión crítica sobre el impacto y aplicación de temas clave en la investigación actual en salud mental aplicándolo directamente al trabajo del estudiante, teniendo en cuenta a los diferentes beneficiarios (usuarios, clínicos, cuidadores, familias, administradores, inversores, etc. ). Se trabajará la adquisición de habilidades para la transferencia y difusión de los resultados de la investigación en trastornos mentales. Se pone el énfasis, no únicamente en "cómo se hace", sino también "para qué sirve" la investigación clínica en trastornos mentales, identificando los resultados potencialmente transferibles y las formas más adecuadas para su difusión. Se espera que los contenidos de este módulo ayuden al estudiante a: a) formular preguntas de investigación sobre trastornos mentales potencialmente interesantes; b) generar resultados transferibles y con impacto en los usuarios y beneficiarios y difundirlos con medios adecuados para cada contexto; c) identificar los puntos fuertes y débiles de su propia investigación; d) desarrollar un espíritu crítico con respecto a las investigaciones desarrolladas en este campo.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut [4316222]
Plan de estudios: Màster Universitari en Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut [1379]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 107.3 KB

Anglès
4 p, 106.2 KB

Castellà
4 p, 107.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2020-07-24, última modificación el 2023-01-22



   Favorit i Compartir