Crónica de una "rebelión" anunciada : la sentencia del Tribunal Constitucional Federal alemán de 5 de mayo de 2020
Álvarez Nieves, Ana Isabel
Universitat Autònoma de Barcelona. Institut d'Estudis Europeus

Publicació: Bellaterra Instittut d'Estudis Europeus 2020
Descripció: 24 pag.
Resum: La rebelión en Alemania contra los actos comunitarios que el Tribunal Constitucional Federal alemán considere que exceden las competencias otorgadas por los Estados miembros anunciada en su tradición jurisprudencial ha pasado de ser una amenaza a convertirse en una realidad con su sentencia del 5 de mayo de 2020. Se analizan las razones del Bundesverfassungsgericht, comprensibles solo a través de una mirada histórica, así como las implicaciones para el derecho europeo, que son devastadoras al romper el principio de primacía y la uniformidad.
Resum: La rebel·lió a Alemanya contra els actes comunitaris que el Tribunal Constitucional Federal Alemany consideri que excedeixen les competències atorgades pels Estats membres anunciada en la seva tradició jurisprudencial ha passat de ser una amenaça a convertir-se en realitat amb la seva sentència de 5 de maig de 2020. S'analitzen les raons del Bundesverfassungsgericht, comprensibles només a partir d'una mirada històrica, així com les implicacions pel dret europeu, que són devastadores al vulnerar el principi de primacia i la uniformitat.
Resum: The rebellion in Germany against community acts that according to the German Federal Constitutional Court exceed the powers granted by the Member States, as announced in its jurisprudential tradition, has gone from being a threat to becoming a reality with its judgment of May 5, 2020. The reasons presented by the Bundesverfassungsgericht, which can be understood only through a historical perspective, are analyzed together with the devastating implications for European law, particularly regarding the principles of primacy and uniformity.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Working Papers IEE ; 5
Document: Working paper
Matèria: German Federal Constitutional Court ; Primacy ; Court of Justice of the European Union ; Ultra vires ; Banco Central Europeo ; Banc Central Europeu ; European Central Bank ; Tribunal Constitucional Federal alemán ; Primacía ; Tribunal de Justicia de la Unión Europea ; Tribunal Constitucional Federal Alemany ; Tribunal de Justícia de la Unió Europea ; Unió Europea



24 p, 617.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2020-07-31, darrera modificació el 2022-10-29



   Favorit i Compartir